5 kiadós szendvics vegán pecsenye krémmel

Ha ősz, akkor színes falevelek, kuckózós esték, forró finomságok, tökfaragás, hosszú séták és kellemes erdei kirándulások. 😊🍂☕ Érdemes kihasználni ezt a röpke időszakot és felfedezni hazánk színpompás vidékeit, begyűjteni a természetben töltött önfeledt pillanatok emlékeit és elraktározni őket a zord téli hónapokra. 😉 Mi most nem képzeletbeli útravalóval pakoljuk meg a táskáitokat, hanem kiadós, változatos és ínycsiklandó szendvicsekkel, melyek ugyanúgy jól jönnek egy fárasztó túrázás közepette, egy rögtönzött baráti estén vagy ha szeptember közepén a gyerekek már a szalámis szendvics gondolatát is elkerülnék. 🥪👌 Válogatásunkban az egyszerűbbtől a különlegesebb receptekig találtok kedvetekre valót, egy azonban közös mindegyik variációban, méghozzá kennivaló pecsenye krémünk, mely valóban minden ízpárosítással megállja a helyét. 🤩

A szendvics legjobb barátja

Minden túlzás nélkül állíthatjuk, hogy nagy kedvencetek (egyébként nekünk is) a kennivaló vegán pecsenye krém, ami nem is csoda, hiszen ez a legjobb dolog, ami egy szendviccsel történhet. 😋👌Klasszikus pecsenyezsír jellegének köszönhetően a főzésben is hasznos segítőtárs, használhatjátok akár főételekhez, levesekhez vagy sültekhez, a végeredmény minden esetben egy hamisítatlan magyaros szaftos fogás! 😍 Most következő gasztrokalandunkban bebizonyítjuk, milyen sokoldalú is a mi univerzális szendvicskrémünk, variáljuk többek között sajtokkal, sonkával és aszalt paradicsommal, sőt, még almával is kipróbáljuk. Tartsatok velünk! 🍅🍎🧀

Hagyományos melegszendvics

melegszendvics

Hozzávalók:
2 szelet rozskenyér
POLCZ kennivaló pecsenye krém
trappista sajt
zöldhagyma a tetejére

Ez az a típusú pikk-pakk szenya, melynél nincs értelme különösebb instrukcióknak. 😉 Egyszerűen csak kenjétek meg a ropogós szeleteket, szórjátok meg bőven reszelt sajttal és már mehet is a sütőbe 180 fokra. Mi zsenge zöldhagymával szórtuk meg a végén, hogy a megpirult sajt mellett találkozzunk még valami friss ropogóssal is, amikor beleharapunk.🥪🌱

A füstölt sajt és az alma találkozása

almás szendvics

Hozzávalók:
négy karika magvas baguette
POLCZ kennivaló pecsenye krém
1 alma
füstölt sajt
1 ev. vaj
2 ev. barna cukor
fél tk só
sonka

A magvas baguette karikákat megkenjük a pecsenye krémmel, majd megmossuk az almát és szeletekre vágjuk. 🍎🍴 A két evőkanál barna cukrot az 1 evőkanál vajjal és a fél teáskanál sóval felhevítjük. Mikor már krémesre összeolvadtak, megpuhítjuk a masszában az almaszeleteket. Jöhet is a rétegezés! A pecsenye krémre tesszük a sonkát, a sajtot, majd ráfektetjük az édes és puha alma darabokat. A változatos, egymással mégis tökéletesen passzoló ízek találkozása ez a szendvics!🤩

Kolbászos magyaros szendvics

magyaros szendvics

Hozzávalók:
magvas zsemle
füstölt kolbász
POLCZ kennivaló pecsenye krém
lilahagyma
madársaláta

A kulináris kitérő után evezzünk újra a jól bevált hagyományos ízek tengerére, de az egyszerű melegszendvicshez képest itt már tartalmasabb hozzávalókat is bevethetünk. 😉👌 A magvas zsemlét kettévágjuk, megkenjük POLCZ kennivaló pecsenye krémmel és pakolunk rá pirított kolbász szeleteket. Az összképet a ropogós hagymakarikák és a friss madársaláta levelek teszik még fantasztikusabbá. 😍

Mennyei olasz harapnivaló

olaszos szendvics

Hozzávalók:
magvas baguette
fokhagyma
POLCZ kennivaló pecsenye krém
aszalt paradicsom
mozzarella
saláta

Jöjjön most egy kis mediterrán kitérő, mely valóban olyan, mintha egy falatnyi Olaszországba harapnánk. 😋 Miután kettévágtuk, a magvas baguette belső felét megpirítjuk és bedörzsöljük fokhagymával. Megkenjük a pecsenyével és feltornyozzuk a paradicsomot, a mozzarellát, végül pedig a salátát. Ha fokoznátok a mediterrán élvezeteket, mehet bele olívabogyó, egy csipetnyi oregánó és bazsalikom is.

Pikáns sült paprikás croissant

croissant szendvics

Hozzávalók:
vajas croissant
POLCZ kennivaló pecsenye krém
sonka
camembert sajt
kaliforniai paprika
olívaolaj

A croissant kettévágjuk és megágyazunk a mennyei hozzávalóknak a POLCZ kennivaló pecsenye krémmel. A kaliforniai paprikát vékony szeletekre vágjuk és olívaolajon egy kicsit megpirítjuk a kérgét. Ha kész, a szendvicskrémes croissantra halmozzuk a sonkát, a pirított paprikát és végül a camembert gerezdeket. Ezt a felturbózott péksüteményt még a franciák is megirigyelnék! 👌😋