A Marokkói csicseriborsó új élete-szombati ebéd tipp

A szombati ebéd sokak számára elég nagy fejtörést okozhat, bevalljuk, sokszor nekünk is.

Az egész heti taposómalom után igazából sokszor csak egy ágyban reggelizésre és pizsamás napra vágyunk a kedvenc sorozatunk társaságában. De ez legtöbbször megmarad a vágyálmok talaján. Eljött a hétvége, van két napunk kikapcsolódni, kicsit rendbeszedni a lakást, kéne némi énidő és akkor még itt ez a kaja dolog is…

Azt már bizonyára mindenki tudja, hogy a POLCZ ételeket pontosan azokra a napokra találtuk ki, amikor nincs kedvünk, vagy időnk főzni. De mi van akkor, ha pici kedvünk azért van? 😊

Ha kicsivel több, mint 2 perced van, akkor ezt a szupergyors, nagyon egyszerű és finom receptet Neked találtuk ki! 😉

 

Íme a tökéletes szombati ebéd!

 

Mi kell hozzá? Mutatjuk!

 

Innen már csak pár perc és kész a szuper szombati ebéd…

 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 üveg POLCZ Marokkói csicseriborsó
  • 3-4 db közepes méretű padlizsán
  • 1 fej vöröshagyma
  • 500 gramm darált hús
  • 2-3 nagyobb vagy 5-6 kisebb paradicsom
  • 150g sajt
  • petrezselyem
  • egy csipetnyi só, bors.

 

Mi így csináljuk:

Félbe vágjuk a megmosott padlizsánokat és kikanalazzuk a belsejüket. A padlizsán ,,hajókat” betesszük a sütőbe és 180 fokon kicsit elősütjük.

Amíg puhulnak a padlizsánok, egy serpenyőben megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát. Beleforgatjuk a darált húst és megvárjuk, amíg kifehéredik, majd kap egy kis színt.

Ezután hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot és a felkockázott padlizsán belsőket, sózzuk, borsozzuk, majd hagyjuk egy kicsit főni.
Bontunk egy Marokkói csicseriborsót, majd hozzáadjuk a paradicsomos husihoz. Megszórjuk egy kis aprított petrezselyem zölddel és hagyjuk egyet rottyanni.

A ragu el is készült! 😉

A már megpuhult padlizsánok belsejét megtöltjük a raguval, majd megszórjuk a tetejüket sajttal és mehetnek is vissza a sütőbe.

Ha a sajt szépen megpirult, el is készültek!

 

Szombati ebéd tipp a POLCZ konyhájából

 

Nem is volt nehéz ugye? Előkészületekkel együtt pedig körülbelül 30 perc alatt kaptunk egy finom szombati ebédet, fölturbózott POLCZ Marokkói csicseriborsóval.

Ha valakinek önmagában kevés lenne, egy kis bulgurral vagy rizzsel bátran egészítse ki.

 

Küldjétek el nekünk, hogy ízlett!
Illetve várjuk az ötleteket, Ti hogyan szoktátok feldobni a POLCZ kajákat a közepesen lusta és/vagy rohanós napokon! 😊

 

Gyakran ismételt kérdések a POLCZ ételekről

Olvasd el, mit írtak rólunk!

Hol tudom beszerezni a POLCZ ételeket?

12 féle POLCZ étel online vásárlása