Finom és gyors tízórai ötletek iskolakezdésre

Nyakunkon az iskolakezdés, vagyis ideje száműzni a szemetesbe az előző tanévről a táskában maradt szalámis szendvicset. 🤭🥪 Viszont ha úgy érzitek, többet is ki tudtok hozni a jobb sorsra érdemes tízóraikból és uzsonnákból, vagy csak unjátok már a szokásos felhozatalt és szeretnétek sokféleséget csempészni a reggeli kínálatba, akkor ezt a receptgyűjteményt nektek készítettük! 😉 Az alábbi változatos és ízletes finomságok tökéletes táskába pakolós energiabombák, ráadásul tényleg csak annyi időt vesznek igénybe, mintha beugrottatok volna becsengetés előtt a legközelebbi pékségbe. 🥯🥐 Jöjjenek is a legtutibb tízórai ötletek!👌

Gyümölcsös chia puding

chia puding
A szuper élelmiszernek számító chia magnál nincs jobb reggeli

Hozzávalók (1 pohárhoz):

  • 2 ek. chia mag
  • 2 dl növényi vagy sima tej
  • egy maréknyi fagyasztott bogyós gyümölcs
  • 1 ek. méz vagy agavé szirup
  • 1 ek. kókuszchips

Így készül: ebben a pudingban az a legszuperebb, hogy mindent beletöltünk az üvegbe, összekeverjük és fedővel lefedve mehet is a hűtőbe, ahol a csoda történik. 😊 Másnap szórjátok meg plusz gyümölcs darabokkal és kókuszchipsszel. Kupakot a POLCZ üvegre és már landolhat is a táskában! 😉

Lencsés szendvics

lencsés szendvics
Egy komplett ebéd van elrejtve ebben a rendhagyó szendvicsben

Hozzávalók:

  • POLCZ Zöldséges lencseragu (ebből egy fantasztikus lencsekrémet fogunk készíteni)
  • 2 teáskanál magos (vagy sima) mustár
  • 4 szelet rozskenyér
  • 1 közepes méretű alma
  • saláta (jelen esetben bébispenót)
  • sonka
  • camembert sajt.

Az összeállítása végtelenül egyszerű, ugyanis a kenyérszeletek megkenése után csak egymásra halmozzuk a belevalókat. 😉

Először azonban jöjjön a legegyszerűbb lencsekrém elkészítése. A kibontott POLCZ Zöldséges lencseragut botmixerrel összepépesítjük. Mehet hozzá egy kis magos mustár, hogy picit pikánsabb legyen és már kész is! A lencse lesz tehát az első rétegünk, utána pedig jöhet is az ,,építkezés”! 🥪 Egy kis saláta, vékony almaszeletek, rá egy szelet sonka, camembert, még egy kis mustáros lencsekrém és készen is van a mennyei szendvics! 🍎🧀

Granolás müzliszelet

granola szelet
Ez a finomság garantáltan megédesíti a reggelt

Hozzávalók:

Csak egy darálóra és egy közepes tálra lesz szükségünk ehhez a sütésmentes nassolnivalóhoz, melyet tulajdonképpen a hűtő varázsol készre helyettünk. 😋

Tegyük egy aprítógépbe az alap hozzávalóit: a zabpelyhet, a kókuszt, a mogyorókrémet, a granolát, a fahéjat és a mézet, majd daráljuk össze, amíg egy picit ragadós masszát kapunk. Tegyük bele egy sütőpapírral kibélelt tálba, kicsit nyomkodjuk le majd rakjuk a hűtőbe. Melegítsük össze a kókusztejet a csokival, keverjük el és öntsük rá az enyhén sűrű krémet a zabpelyhes alapra (ha nem találjuk elég sűrűnek, adjunk még hozzá csokoládét vagy vessünk be instant zselatint). 🥥🍫 Szórjuk meg gyümölcsökkel és granolával, majd tegyük vissza a hűtőbe egy éjszakára. A megdermedt csemegét hosszúkás darabokra vágva igazi házi müzliszeleteket kapunk! 🤩

Mexikói kosárkák

mexikói kosárkák
Ezt nem fogják a gyerekek elcserélni a padtárs uzsonnájára

Hozzávalók:

A réteslapokat közepes méretű négyzetekre vágjuk és muffin formába hajtogatjuk. Ezekbe a kis kosarakba töltjük a ragut, majd a tetejüket megszórjuk paprikával és kukoricával.🌽🌶 190 fokos sütőben körülbelül 20 perc alatt el is készülnek. Ha a tészta szépen megpirult, már ki is vehetjük őket! Kényelmesen elférnek az uzsonnás dobozban és igazán étvágygerjesztőek! 😉

Túrókrémes zabkása

túrókrémes zabkása
Bogyós gyümölcsökkel az igazi

Hozzávalók a zabkásához:

3 ek zabpehely
200 ml tej
1 ek méz
1 késhegynyi fahéj

A túrókrémhez:

100 g tehéntúró
3 ek görög joghurt
1 tk vaníliás cukor
2 ek méz
1 ek pisztácia
gyümölcsök

A tejet, a zabpelyhet, a mézet és a fahéjat beletesszük egy kiürült POLCZ üvegbe, majd egy éjszakára hűtőbe tesszük. Elkészítjük egy külön tálkába hozzá a túrókrémet. A túrót összekeverjük a joghurttal, a vaníliás cukorral és a mézzel. Amikor reggel indulás előtt kivesszük a zabkását, csak rákanalazunk a joghurtos túrókrémből, majd megszórjuk gyümölcsökkel és pisztáciával. Fejedelmi krémes-ropogós napindító! 🧉👌

Csirkés melegszendvics

A klasszikus bermuda szendvics újragondolva

Hozzávalók:

A krémhez a zöldséges csirkeragut egy darálóban egyneművé pépesítjük. A toast kenyerek egyik oldalát megkenjük a krémmel, rápakoljuk a sajtot, a maradék kenyerekkel pedig lefedjük. Megvajazzuk a szendvicsek alját és tetejét, végül egy szendvicssütőben készre pirítjuk. Valószínű senkinek sem fog többé hiányozni ennek a finomságnak a fantáziátlan szalámis rokona! 😋

Chilis bab hasé

chilis bab hasé
Kenterbe veri a cukros péksüteményeket

Hozzávalók:

Először előmelegítjük a sütőt 200 fokra. Terítsük ki a tésztalapot, ,,parcellázzuk föl” kisebb darabokra, majd az egyik oldalukat 1-1 evőkanál POLCZ Chilis babbal kenjük meg és tegyünk rá 2-3 kolbász karikát. Ezután nincs más hátra, minthogy föltekerjük őket! Érdemes picit behajtogatni a végüket is, hogy ki ne folyjon a töltelék. 😉 Ha ezzel is megvagyunk, jöhet egy kis tojáskenés és szezámmag a tetejére és mehetnek is a sütőbe! A sütési idő 200 fokon körülbelül 15 perc. Amint szép színük lett, ki is vehetjük őket! Ha nem szeretnétek csípős tölteléket használni, próbáljátok ki bármelyik zöldségragunkkal, vagy kennivaló vegán pecsenye krémünkkel! 😋