Képzeljétek csak el, hogy megérkezvén a hosszú téli sétából egy tál mennyei forró krémleves vár az asztalon. 😍🍜 Ugye a sötét téli zimankóban nektek is eszetekbe jutottak már hasonló melengető gondolatok? Legyen akár rohanós hétköznap, vagy egy hétvégi családi kirándulás, egy tál krémes kanalaznivalónak csupán akkor lehet ellenállni, ha túl sok időbe telik összedobni 🤷♀️⏰, de mi természetesen erre is kitaláltunk egy szuper megoldást. 😉💡
Noha megfőzni nem tudjuk helyettetek mire hazaértek, viszont ez az ínycsiklandó csicseriborsó krémleves percek alatt összedobható, így garantáltan megmelengeti átfagyott végtagjaitokat. 🥶💥 Már csak a puha takaró és egy kényelmes fotel hiányzik!
POLCZ étel, a tuti hozzávaló
Sokszor hangsúlyozzuk, hogy kísérletezzetek bátran változatos POLCZ csemegéinkkel ☝️🤓, rugaszkodjatok el kicsit az üvegek adta keretektől és gondoljatok rájuk hozzávalókként is. 😉Házias főételeinkkel időt és energiát spórolhattok egy-egy komplett menü elkészítésekor, de ugyanúgy számíthattok rájuk akkor is, ha megkívántatok valami kiadósabb főttételt, csak épp nem szeretnétek vele órákig bíbelődni a konyhában. 🤷♀️
Vannak receptek, melyek esetében egyértelmű, hogyan hasznosíthatjátok finomságainkat 🧐🍲, ilyenek a köretes, tepsis vagy rakott ételek, még máskor picit több fantáziával főzelék, palacsintatöltelék, hamburger fasírt, mártogatós vagy akár krémleves születik praktikus készételeinkből. 🥞🍔Ezúttal ízgazdag Marokkói csicseriborsónk landolt a turmixgépben selymes tejszínnel és extra fűszerekkel, így varázsoltunk egy üvegnyi raguból pikkpakk kiadós, melengető krémlevest. 😋🥄
Melengető csicseriborsó krémleves
Hozzávalók 4 személyre
- 2 üveg POLCZ Marokkói csicseriborsó
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk fűszerpaprika
- 1 tk őrölt kömény
- só és bors ízlés szerint
- 2 dl növényi főzőtejszín
- tálaláshoz: pirított bacon (ha húsosan ennétek) vagy ropogós kétszersült, petrezselyem
Így készült:
Vágjuk finomra a vöröshagymát és kevés kókuszolajon dinszteljük üvegesre, majd mehet rá a zúzott fokhagyma is. Kanalazzuk rá a Marokkói csicseriborsót és öntsük fel a főzőtejszínnel. Ízlés szerint fűszerezzük még pirospaprikával, köménnyel, sóval és borssal, ezután várjuk meg, hogy az ízek összeforrjanak. 👌
Ha az alapunk már kicsit kihűlt, egy botmixerrel vagy késes aprítóval pürésítsük krémes állagúra. A krémlevest tálaljuk ropogós kétszersülttel, petrezselyemmel, húsimádóként esetleg pirított baconnel. Senki sem hibáztatna, ha ezért a melengető finomságért lerövidítenétek a szokásos téli korzózást. 😜⛄
15 féle POLCZ étel online vásárlása