Noha már számtalan receptben megmutattuk, talán elsőre mégsem gondolnátok kompakt üveges konzerveinkről, hogy nem csupán számotokra, de az egész család számára laktató, pikkpakk elkészíthető alternatívát nyújthatnak. 👨👩👧👦🍲 A már készre főzött komplett raguk és főételek óriási segítséget jelentenek a konyhában, hiszen néhány hozzávalóval, körettel, zöldséggel kiegészítve percek alatt több fős menüt varázsolhattok belőlük az asztalra. 😉🍲 Szerencsére akár szószként, akár töltelékként, akár főösszetevőként hasznosítjátok változatos készételeinket, az idő és az energia mellett már a háztartási költségek miatt sem kell aggódnotok alábbi pénztárcabarát receptjeinkkel. 🤩💰👏 Következzenek a legjobb spórolós menük az egész családnak! 😊👇
Rakott zöldbab POLCZ Zöldséges csirkeraguval
Összköltség: kb. 3500 Ft – 3 főre
Hozzávalók:
- POLCZ Zöldséges csirkeragu
- 20 dkg kockázott bacon
- 25 dkg zöldbab
- 5 dkg vaj
- 2 púpos evőkanál liszt
- 4 dl tej
- szerecsendió
- ízlés szerint só, bors
- 15 dkg reszelt sajt
Egy serpenyőben megpirítjuk a bacont majd leszűrve kivesszük és félretesszük. 🥓🔥 Ugyanebben a serpenyőben felmelegítjük a POLCZ Zöldséges csirkeragut is. Közben sós vízben előfőzzük a babot 3-4 perc alatt, lecsepegtetjük és összekeverjük a megpirított baconnel. Ezután hozzáfogunk a klasszikus besamelhez. A vajat felhevítjük, hozzáadjuk a lisztet, habverővel csomómentesre keverjük és szakaszokban felöntjük a tejjel. 🧈🥛🥣 Addig keverjük, amíg be nem sűrűsödik, ha pedig elértük a kívánt állagot, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. Jöhet a legjobb rész, a rétegezés! Egy hőálló tálat kivajazunk, az aljára kanalazzuk a POLCZ ragunkat, a zöldbabos baconos réteget, meglocsoljuk a besamellel és végül megszórjuk reszelt sajttal (ez egyébként el is hagyható). 175 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük, amíg aranybarna nem lesz. 🧀🔥😋
Paradicsomos töltött káposzta
Összköltség: kb. 4700 Ft – 4 főre
Hozzávalók:
- 2 db POLCZ Káposztás pulyka
- 10 – 12 db nyers fejeskáposztalevél
- 400 ml passzírozott paradicsom (passata)
- 400 ml víz
- 70 g sűrített paradicsom
- 1 fej kisebb vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk őrölt kömény
- 2 tk őrölt édes pirospaprika
- A tálaláshoz: tejföl
A töltött káposzta elkészítéséhez a káposztaleveleket forró vízben 1-2 percig előfőzzük. Az apróra vágott hagymákat egy kisebb lábasban megpirítjuk, majd hozzákanalazzuk a POLCZ Káposztás pulykát és felmelegítjük. 🥄🔥 Ízlés szerint tehetünk még hozzá köményt és édes pirospaprikát. A leforrázott káposztaleveleket megtöltjük a POLCZ Káposztás pulykával és jó szorosan összecsomagoljuk (mi madzaggal össze is kötöttük a kis csomagokat, hogy biztosan bent maradjon a töltelék 😉👌). Fogunk egy nagyobb tálat, melyben összekeverjük a passzírozott paradicsomot, a sűrített paradicsomot és a vizet. 1-2 decit öntünk egy nagyobb edény aljába a szószból, majd belehelyezzük a töltött káposztákat és végül felöntjük a maradék paradicsommal és lefedjük. 🍲🍅 Felforraljuk, ezt követően lentebb vesszük a lángot és addig főzzük, amíg a káposzta puha nem lesz, vagyis kb 1 órán át. Tejföllel és friss kenyérrel szervírozzuk! 🍞🥛😋
Sütőtökös chilis bab
Összköltség: kb. 3000 Ft – 4 főre
Hozzávalók:
- 1 üveg POLCZ Chilis bab csicseriborsóval
- 2 ek kókuszzsír (bármilyen zsiradék megteszi)
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 550 – 600 g tisztított sütőtök
- 2 tk füstölt paprika (ízlés szerint csípős paprika)
- 1 tk őrölt kömény
- 1 tk őrölt koriander
- 1 mk holland kakaó
- 400 ml zöldségalaplé
- 400 g darabolt paradicsom konzerv
Ne tévesszen meg senkit a hozzávalók listája, mert ez egy végtelenül egyszerű és gyors húsmentes recept! 😋😉 (Na jó, a tökpucolást érdemes időben elkezdeni 🤪) A sütőtökös chilis bab elkészítéséhez először kókuszzsíron megpirítjuk az apróra vágott hagymát, majd sózzuk és borsozzuk, ezután pedig rádobjuk a kb. 2 cm-es sütőtökdarabokat. Miközben puhul, megszórjuk a fűszerekkel és felöntjük a zöldségalaplével. Alaposan összekeverjük, majd a paradicsom konzerv tartalmát is hozzáadjuk a lábosban rotyogó finomságokhoz. Utoljára marad a POLCZ chilis bab, ezt is beleadagoljuk a krémes masszába, majd jól összeforraljuk. Friss petrezselyemmel és rizzsel tálaljuk! 🤩👌
Marhahúsos rakott padlizsán
Összköltség: kb. 5500 Ft – 4 főre
Hozzávalók:
- 2 üveg POLCZ mustáros marhahús
- 1 db nagyobb padlizsán
- 3 db közepes krumpli
- 4 – 6 evőkanál reszelt sajt
- Besamelhez:
- 50 g vaj
- 50 g liszt
- 500 ml tej
- só, fehér bors
- szerecsendió
Először a zöldségekkel kezdjük. 🍆🥔 A megmosott padlizsánt hosszában vékony szeletekre vágjuk, majd a krumplikat megpucoljuk és lekarikázzuk. Ezt követően elkészítjük a besamel mártást. Egy kisebb lábosban megolvasztjuk a vajat, megpirítjuk rajta a lisztet, felöntjük a tejjel és fűszerezzük. Addig főzzük, amíg sűrű krémes mártást nem kapunk. 😋 Fogunk egy közepes méretű tepsit, kiolajozzuk és jöhet is a rétegezés: megágyazunk a krumplikarikákkal, rákanalazzuk a besamel felét, elfektetünk a tetején néhány padlizsánszeletet, majd jöhet a POLCZ marhahúsos ragu és a reszelt sajt. Ezután a maradék padlizsán és mustáros marhahús, a besamel, végül pedig a reszelt sajt. 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük. Nem is gondolnánk, milyen isteni! 😍☝️
Bolognai ragu bazsalikomos tésztával
Összköltség: kb. 4500 Ft – 3 főre
Hozzávalók:
- 2 üveg POLCZ Bolognai marharagu
- 300 g penne tészta
- 80 g trappista sajt
- 4 evőkanál tejföl
Ez a rém egyszerű fogás mindösszesen néhány lépésből áll. 😉 Félkeményre főzzük a tésztát és miután leszűrtük, POLCZ bolognai szószunkkal összekeverjük, majd tepsibe rakjuk.🌱🍅 Hogy igazán szaftos legyen a végeredmény, érdemes hozzákeverni négy evőkanál tejfölt is. Szórjuk meg jól a tetejét sajttal és 200-220 fokra előmelegített sütőben addig süssük, amíg szépen meg nem pirul a teteje. Természetesen tálaláskor is megszórhatjátok még, hogy jobban mutasson az asztalon. A rakott kaják jolly jokere! 😋💯
Lencsés édesburgonya
Összköltség: kb. 3300 Ft – 3 főre
Hozzávalók:
- 1 üveg POLCZ Zöldséges lencseragu
- 500 g édesburgonya
- só ízlés szerint
- 5 ek tejföl (vagy vegaföl)
- 80 g füstölt sajt
Vizet forralunk, melybe pici sót teszünk. Az édesburgonyát meghámozzuk, vékonyka szeletekre vágjuk és a lobogó vízbe dobjuk két percre. 🔥💦 Leszűrjük és hideg vízzel jól átmossuk, hogy megállítsuk a főzési folyamatot, majd félretesszük. Amíg pihennek a megpuhult krumplikarikák, a zöldséges lencseragut lábosban felmelegítjük. Most következik a rétegezés! Vegyünk egy kisebb méretű, inkább magasabb tepsit, hogy a rétegeket bőségesen egymásra tudjuk pakolgatni. 😉 A krumpli felét tegyük az aljára, erre jöhet egy-két kanál a raguból, újabb krumpliréteg, újabb ragu és így tovább. Kanalazzunk a tetejére a tejfölből és szórjuk meg reszelt sajttal. 200 fokra előmelegített sütőben mindössze 20 perc alatt kész is az ínycsiklandó zöldséges rakott kajánk. 🍲👌
Laktató csirke korma rizzsel
Összköltség: kb. 3800 Ft – 4 főre
Hozzávalók:
- 1 üveg POLCZ Indiai csicseriborsó ragu
- 1 kg csirkemellfilé
- 20 dkg görög joghurt
- 1 fej vöröshagyma
- 1 ek olaj
- 2 ek vaj
A csirkemellet tisztítsuk meg, majd vágjuk 2-3 cm-es darabokra és tegyük félre, amíg elkészítjük a szószt. Az Indiai csicseriborsó ragut késes aprítóba kanalazzuk – ha még intenzívebb ízt szeretnétek, tegyetek még hozzá ízlés szerint fűszereket, chiliport, kardamomot, gyömbért vagy fokhagymát. 🔥🧄 Dolgozzuk össze a gépben, míg egynemű, krémes massza nem lesz, majd keverjük hozzá a joghurtot. 🥄🥛 A szószt ezután adjuk a csirkemellkockákhoz és alaposan keverjük össze. Fedjük le a tálat, majd rakjuk 1-2 órára a hűtőbe. Tegyük az olajat és a vajat egy serpenyőbe, adjuk hozzá az aprított hagymát és pirítsuk addig, amíg a vaj meg nem karamellizálódik. 🧈💥 Végül adjuk hozzá a joghurtos csirkét és főzzük így még 12-15 percig. Fogyasszuk bulgurral vagy rizzsel, mindkettővel igazán laktató. 😋👌
Mexikói zöldséges bulgurrizottó
Összköltség: kb. 2500 Ft – 3 főre
Hozzávalók:
- 1 üveg POLCZ Mexikói zöldségragu
- 200 g bulgur
- 2 gerezd fokhagyma
- kókuszolaj
- zöldség alaplé
- 80 ml kókusztejszín (hagyományos főzőtejszínnel is jó)
A kókuszolajat hevítsük fel (de bármilyen zsiradék megteszi) majd futtassuk meg rajta a fokhagymagerezdeket. 🧄🔥 Ezután adjuk hozzá a bulgurt, pirítsuk így még 1-2 percig és öntsük fel az alaplével épphogy ellepje. Hagyjuk, hogy fedő alatt megszívja magát, ha szükséges, adagoljunk még hozzá a zöldségléből. 🥄 Most következik a tartalmas POLCZ hozzávaló! Keverjük hozzá a bulgurhoz kukoricás babos mexikói finomságunkat, végül pedig öntsük fel tejszínnel. 😍😋 Semmiképp ne hagyjátok ki ezt a hihetetlenül gyors és kiadós, mennyei menüt! Nálunk otthon óriási sikert aratott! 👌🥳
Reméljük, találtok majd felsorakoztatott receptjeink között olyan finomságokat, melyeket ti is szívesen elkészítenétek a mindennapok során. A POLCZ üveges konzervek nem csupán önmagukban, de egy nagyobb fogás részeként is a segítségetekre lehetnek, hiszen így időben, mennyiségben és ár-érték arányban is gazdaságosabban kalkulálhattok a heti menü megtervezésekor. 😉💰✍️
Ha épp nem volt időtök az említett hozzávalókat beszerezni, vagy tényleg csupán két főre szeretnétek összedobni valami laktatót és finomat 😍👩❤️👨, akkor próbáljátok ki praktikus tálalási tippjeinket: indiai csemegénket jázmin rizzsel, a lencseragut kuszkusszal, mustáros marhánkat tésztával házias vadasként vagy ananászos ételünket tortilla töltelékként 🤩😋. Nemrég debütált Spanyol paellánk és tarjás Lencsefőzelékünk önmagában is extrán kiadós, pecsenyés kencénk pedig hihetetlenül sokoldalú, hiszen ugyanazt az üveget szendvicshez és főzéshez is bevethetitek. 😊🙏💯
Spóroljatok házias ételeinkkel a mindennapokban, mi pedig továbbra is igyekszünk változatos finomságokkal és pénztárcabarát fogásokkal levenni a vállatokról – nem csupán – a főzés terhét. 😉💝
15 féle POLCZ étel online vásárlása