Nem tudjuk ti hogy vagytok vele🤭, de a POLCZ háza táján az ünnepi időszakban igencsak elmosódtak az étkezések közötti határok.😜😋 Könnyen lecsúszott tízóraira egy kis sütemény reggeli helyett🍰, majd tolódott el az ebéd délutánra és lett a vacsorából nassolnivaló az esti karácsonyi film mellé.🤷♀️🎄🍪 Az év első blogbejegyzésével szeretnénk magunk mögött hagyni a habzsi-dőzsit és egy kicsit visszatérni a régi, egészséges kerékvágásba. 🤗🌿Csatlakozzatok ti is és próbáljátok ki ezeket a szuper és változatos zabkása recepteket, melyek között biztosan megtaláljátok a kedvenc évindító finomságotokat! 😉😍
Olcsó, változatos, egészséges
A zabkása nem csupán azért fantasztikus, mert alig tartalmaz kalóriát, hanem mert értékes vitaminokban, ásványi anyagokban, fehérjében és rostban gazdag.💪🏆 A zabkása fő alapanyaga a zabpehely, mely csökkenti a koleszterinszintet és a vérnyomást, emellett a testsúly megtartásában is a segítségetekre lehet, hiszen fogyasztása után ebédig garantáltan elfelejthetitek az éhséget.🤠 Kiadós, változatos, gyorsan elkészül és még pénztárcabarát is, vagyis minden szempontból megtámogatja az újévi életmódváltó fogadalmat. 😁🧘
Természetesen itt még véletlenül sem a boltban kapható, tartósítószeres zacskós verzióra gondolunk🤓☝️, ugyanis az otthon készült zabkása lényegesen finomabb és valóban pikkpakk összedobható, a feltétet pedig úgy variáljátok, ahogy épp a kedvetek tartja.😉 Készíthetitek vízzel, növényi tejjel, édesen vagy sósan, gyümölcsökkel, magvakkal vagy mogyorókrémmel🍓🍯🥜. Tulajdonképpen bármivel is kanalazzátok, mindenképp mennyei, krémes reggeli varázsolható belőle. Mutatjuk is, milyenek! 😍
Másnapos zabkása, ha nehezen indul az év
Hozzávalók:
- 3 ek zabpehely
- 150 ml növényi tej
- 1 ek méz
Így készül:
Ha életetekben először készítetek otthon zabkását, akkor kezdjétek a főzés nélküli, úgynevezett overnight vagy másnapos verzióval, melynek lényege, hogy éjszakára – úgy 5-6 órára – mézes tejbe áztatjátok a zabpelyhet és reggel már fogyaszthatjátok is.🤩🌙 Ez egy hideg változat, melyet másnap reggel ízesíthettek szinte bármivel, például vaníliás túróval és gyümölcsökkel, fahéjas almával és szilvával vagy krémes mogyoróvajjal és körtével.🍐🍎🥄 Mindenhogy mennyei és akár egyből munkába is magatokkal vihetitek!🤓👇
Zserbós zabkása, ha még tart az ünnepi hangulat
Hozzávalók:
- 3 ek zabpehely
- 150 ml növényi tej
- 50 g darált dió
- 100 g baracklekvár
- 20 g kristálycukor
A feltéthez: mogyorókrém, darált dió, aszalt sárgabarack
Így készül:
Megértjük, ha nem szeretnétek azonnal elengedni a varázslatos decembert🎄✨, ezért hoztunk nektek egy klasszikus süteményt idéző zabkása receptet, ha a téli hidegben még visszaidéznétek a melengető ünnepi ízeket.😋🔥 A tejet, a zabpelyhet, a darált diót, a lekvárt és a cukrot feltesszük főni, folyamatos kevergetés mellett néhány perc alatt krémesre sűrítjük. Tálba kanalazzuk és pakolunk a tetejére durvára vágott diót – egy kicsit pirítsatok rá serpenyőben -, szeletelt aszalt barackot és pakolunk rá egy-két kanálnyi mogyorókrémet. 😋💥
Kókuszos gyümölcsös zabkása, ha elkezdődött az életmódváltás
Hozzávalók:
- 3 ek zabpehely
- 150 ml növényi tej
- 2 ek kókuszreszelék
- 1 ek méz
A feltéthez: áfonya, eper, málna, kókuszchips
Így készült:
Egy kisebb lábosba kanalazunk a zabpehelyből és a kókuszreszelékből, majd felöntjük növényi tejjel.🥛🥥 Mézzel ízesítjük és folyamatos kavargatás mellett sűrűre forraljuk. Utoljára beleforgatjuk a választott gyümölcsöket, áfonyát, epret, málnát, vagy esetleg savanykás meggyet.🍯🍓🍒 Kókuszchipsszel és csurgatott mézzel tálaljuk. 🤤
Ezekután a krémes falatok után a karácsonyi desszertasztalnak már az emléke sem kísért meg!😍😉 Ugye nem is olyan nehéz ez az újévi átállás? 😊
15 féle POLCZ étel online vásárlása