Adalékmentes vendégváró finomságok

Közeleg a farsang, ilyenkor dübörög a buli szezon, ezért hoztunk néhány vendégváró finomságot, amit gyorsan összedobhattok, akár a party előtt is. 😉

A legjobb az ezekben a receptekben (amellett, hogy isteni finomak), hogy nem kell hozzájuk sok minden és az sem baj, ha valaki nem mozog igazán otthonosan a konyhában. Ezekkel a falatkákkal biztosan elkápráztatjátok a vendégeket!  Persze mindezt adalékmentesen. 😉

 

Viszlát bolti ropogtatnivalók, jöjjenek a mentes finomságok!
Annyit megsúgunk előre, hogy a receptekhez #vegán POLCZ kajákat használtunk, de ha szeretnétek, felturbózhatjátok kedvetek szerint egy kis husival vagy kolbászkával is.

 

Lencsés falatkák

Egy korábbi cikkünkben készítettünk már pár receptet a POLCZ Zöldséges lencseraguból:
a fasírtgolyócskák kifejezetten vendégek után kiáltanak, hiszen abszolút a ’finger food’ kategóriába esnek.
Pikk-pakk elkészülnek és nagyjából ilyen gyorsan el is fogynak. 😊

Ha egy picit tartalmasabb finomsággal is készülnétek, a lencsekrém nagyon klassz választás néhány mini szendvicshez.
Mindkét receptet itt találjátok.

 

Mexikói finomságok

Azt már talán meséltük, hogy mi a legjobban tortillával szeretjük a POLCZ Mexikói zöldségragut, ami önmagában is szuper mártogatós. Ez mondjuk nem egy recept ötlet, de ha csak 1 percetek van a haverok érkezéséig, ez tuti belefér az időbe, hiszen csak bontani kell hozzá egy üveggel ebből a finomságból és már mehet is a tunkolás. 😉

 

Szóval ezúttal arra gondoltunk, mi lenne, ha a bolti szószok helyett hoznánk egy szuper vendégváró nachost, ami tele van zöldségekkel, szaftos a ragutól és a nyúlós sajttól összefut majd a nyál a szátokban!

 

 

Home made nachos

Hozzávalók:

  • tortilla chips
  • reszelt sajt (keverhettek több fajtát is, így még színesebb lesz a végeredmény)
  • főtt kukorica
  • vörösbab (mi ezúttal konzervet használtunk)
  • pritamin paprika
  • POLCZ Mexikói zöldségragu.

Így készült:

egy tepsiben szépen kiterítettük a tortilla chipset nagyjából úgy, hogy fedjék egymást, ne legyenek hézagok.
A felületüket megkentük Mexikói zöldségraguval, de nem túl vastagon, mert akkor elázik a chips. 😉
Ezután jöhet egy jó nagy adag sajt réteg, majd vörösbabot és kukoricát szórtunk az egészre.
Aki a csípős ízek megszállottja, bátran karikázzon rá egy kis jalapeno paprikát is!

Mehet is be az előmelegített sütőbe, ahol 160 fokon kb. 15-20 percig sütjük.

 

Mexikói kosárkák

Ezek a vendégváró kosárkák egyszerre ropogósak és szaftosak, az egész szinte felrobban a szánkban a mesés ízektől!

 

 

Hozzávalók:

Így készült:

a réteslapokat közepes méretű négyzetekre vágjuk és muffin formába hajtogatjuk. Ezekbe a kis kosarakba töltjük a ragut, majd a tetejüket megszórjuk paprikával és kukoricával.
190 fokos sütőben körülbelül 20 perc alatt el is készülnek. Ha a tészta szépen megpirult, kivesszük őket és a tálaláshoz megszórjuk pár szem avokádóval.

 

Chilis babos tekercsek

A padlizsánt egy új szintre emeltük ezzel a finomsággal, ugyanis fölszeleteltük és megtöltöttük chilis babbal. Összesen két alapanyag kell hozzá, szóval ezt imádni fogjátok! 😉

 

 

Hozzávalók:

  • padlizsán
  • POLCZ Chilis bab.

Így készült:

a padlizsánt hosszában vékonyabb szeletekre vágtuk (kerüljétek a hártya vastagságot, mert kifolyik belőle a töltelék, de a túl vastag szeletek sem célravezetőek, mert nem lehet jól föltekerni 😉 ), majd egy pici olívaolajon megpirítottuk a szeletek mindkét oldalát.

Ezután megtöltöttük Chilis babbal, jöhet a tekerés és mehetnek is egy kiolajozott tepsibe.
160 fokon kb. 15 perc alatt szépen el is készülnek. Ha szeretnétek, egy kis sajttal szórjátok meg a tetejüket, ez istenien ráolvad majd a sütőben!

 

Fánk helyett egy kis édes finomság

Persze gondoltunk azokra is, akik a sós után/előtt/alatt valami édesre vágynának, ezért készítettünk egy vendégváró pohárdesszertet is. Fánk helyett, természetesen kiürült POLCZ üvegekbe töltve. 😉

 

 

Hozzávalók:

  • chia puding (a chia magokat érdemes előző este beáztatni, így másnapra már kész is a puding 😉 Ehhez a ,,művelethez” mi mandulatejet választottunk.)
  • Viblance Cocoberry granola málnával és kesudióval
  • idénygyümölcsök (mivel épp most nem tudtunk a kertből finomságokat szüretelni, ezért körte, ananász és aszalt vörösáfonya koronázta meg a desszertet)

Így készült:

az üvegek aljára halmoztunk egy jó adag chia pudingot, erre jöhet egy réteg ropogós granola, majd a tetejére a fölkockázott gyümölcsök.

 

Írjátok meg, hogy ízlettek a vendégváró falatok! Reméljük, nagy sikerük lesz a farsangi mulatságban!

 

12 féle POLCZ étel online vásárlása

Olvasd el, mit írtak rólunk!

Gyakran ismételt kérdések a POLCZ ételekről

Hol tudom beszerezni a POLCZ ételeket?