Ez a nyár is elröppent, hiszen már augusztus utolsó napjait éljük.
Búcsúzzunk hát tőle méltóképpen! Hoztunk is ebből az alkalomból egy szuper chilis bab alapú receptet, ami az utolsó strandolós napokra, vagy akár az iskolakezdésre is jól jöhet.
Természetesen egyszerű, gyors és kiadós is, szóval készítsétek el bátran, aztán mehet is a strandtáskába, vagy éppen a kis diákok iskolatáskájába szendvics helyett!
A POLCZ Chilis bab nem éppen a csípős ízeiről híres, így nem fog senki lángra kapni a strandon vagy a suliban, ez garantált (vagyis a chilis bab haséktól biztosan nem, a perzselő naptól viszont lehet 😉 ).
Emellett pedig kedvetek szerint kiegészíthetitek kolbász karikákkal, vagy éppen egy klassz mártogatóssal és salátával is, így már vendégváró falatnak is tökéletes. Elég jó kis ,,multifunkciós” harapnivaló ez, ugye? 😊
A sok-sok finom zöldségnek hála rendkívül laktató, de mégsem lesz tőle órákig tartó kajakómátok, szóval az iskolába is tökéletes választás. Vagy persze magatoknak az irodába. 😉
Ha pedig a chilis bab nem a favoritotok, válasszatok bátran más POLCZ készételt hozzá, kedvetek szerint! Például egy jó Marokkói csicseriborsó is tökéletes tölteléknek.
Nem is húzzuk tovább az időt, jöjjön hát a recept!
Hozzávalók:
- 1 üveg POLCZ Chilis bab csicseriborsóval
- 2 csomag leveles tészta
- kolbász
- 1 tojás (kenéshez)
- szezámmag (szóráshoz).
Elkészítés:
érdemes a tészta betöltése előtt kivenni a hűtőből a leveles tészta tekercseket, hogy egy picit felmelegedjenek. Amíg szokják a szoba hőmérsékletet, izzítsátok be a sütőt 200 fokra.
Terítsük ki a tésztalapot, ,,parcellázzuk föl” kisebb darabokra, majd az egyik oldalukat 1-1 evőkanál POLCZ Chilis babbal kenjük meg és tegyünk rá 2-3 kolbász karikát. Ezután nincs más hátra, minthogy föltekerjük őket! Érdemes picit behajtogatni a végüket is, hogy ki ne folyjon a töltelék. 😉 Ha ezzel is megvagyunk, jöhet egy kis tojás kenés és szezám mag a tetejére és mehetnek is a sütőbe!
Természetesen a tojás és a szezámmag kihagyható, de így nagyon klassz, aranybarna színt kapnak a sütőben.
A sütési idő 200 fokon körülbelül 15 perc. Amint szép színük lett, ki is vehetjük őket!
Tudjuk, hogy nehéz kivárni, de érdemes picit hűlni hagyni a hasékat. 😉 Addig elkészíthetjük a mártogatóst, vagy egy könnyű salátát is.
Mártogatós hozzávalók:
- tejföl
- egy csokor friss snidling
- egy csokor petrezselyem
- egy fél citrom leve
- 2-3 gerezd fokhagyma összenyomva.
A paradicsomos-zöldséges töltelékhez ezúttal egy tejfölös-fokhagymás, frissítő mártogatóst ajánlunk, szerintünk szuperül kiegészíti a Chilis bab ízeit.
Amíg összekeverjük a hozzávalókat, kellemesen lehűl a hasé is, utána pedig mehetnek is a táskába!
Javasoljuk, hogy rögtön dupla adag elkészítésével indítsatok, nehogy elfogyjanak, mire elérnek a táskákig. 😉
Próbáljátok ki, tökéletes ,,strand kaja”, ha már túl sok volt a hekkből!
12 féle POLCZ étel online vásárlása