Ebéd a szabadban

Igaz, télen-nyáron lehet kirándulni, de sokak számára a jó idő közeledtével lesz ez a tevékenység még inkább vonzó. Legyen szó 1-2 órás kirándulásról vagy éppen több napos kempingezésről, mindenképpen érdemes kimozdulni egy kicsit a rohanó hétköznapokból. Ugyan a meleg tavaszi napok még váratnak magukra, de mi úgy gondoltuk, kiszabadulunk egy kicsit a heti körforgásból, föl is kerekedtünk kirándulni! Most megosztjuk Veletek, miért is szeretünk annyira a természetben lenni! Na meg persze arra is fény derül, miért jó az ebéd a szabadban. 😉

Miért is jó a kirándulás?

Manapság a legtöbb időt talán otthon töltjük, így a kirándulások azért is szuperek, mert ilyenkor lehetőségünk van kimozdulni. Kiszakadni a heti mókuskerékből, új helyeket fölfedezni, mozogni és friss levegőn lenni.

A szabadban töltött idő jót tesz a testünknek és a mentális egészségünknek is, ez bizonyított tény.

Éreztétek már, hogy a természetben töltött idővel eltűnnek a gondjaitok és csökken a stressz szintetek?

A mozgás már önmagában segít a stressz kezelésben is, de az sem mindegy, hol mozog az ember. Kutatások szerint a zöld környezetben kirándulás sokkal kedvezőbben hat mentális egészségünkre, mint ha egy város utcáit rónánk. (Persze klassz dolog a változatosság, a hazai városok nevezetességeinek fölfedezése is egy üdítő program.)

Most hétvégén, ha tehetitek, keressetek egy szimpatikus erdőt és tisztítsátok ki a fejeteket! Kirándulás közben engedjétek el a folyamatos online jelenlétet és éljétek meg a frissítő zöld környezetet! Ez nem csak egy hangzatos ,,mindfullness” gyakorlat, hanem kutatásokkal bizonyított tény, hogy szüksége van az agyunknak olyan időszakokra, amikor nem ezer meg ezer inger éri. A mai rohanó világunkban és a hétköznapokban nehéz kikerülni a hatalmas információ áramlást, amivel a szervezetünk is nehezen tud megbírkózni. Amikor telítődünk, szervezetünk is jelez, hiszen kimerültnek, fáradékonynak, túlterheltnek érezhetjük magunkat.
Persze lehet fotózni, ha emlékeket is szeretnétek megőrizni a kirándulásról, de sokat jelent, ha inkább a jelenlétre és a környezet szépségére koncentráltok, mintsem arra, hogy azonnal megosszátok az ismerőseitekkel. 😊 Így az agyunk csak a környezetünkben lévő szépségekre koncentrál és tud pihenni.

Tegyétek magatokat töltőre a szabadban!

A lecsendesedéssel, fókuszunk máshova helyezésével és a hétköznapokból való kiszakadással kitisztíthatjuk az elménket, így helyet adunk sok-sok új gondolatnak, kreatív ötletnek. Mi mindig feltöltődve, új ötletekkel jövünk haza 1-1 nagyobb túráról, bárhol is jártunk. Próbáljátok ki!

Persze nem kell feltétlenül hatalmas teljesítménytúrákat tenni ahhoz, hogy feltöltsük a lemerült elemeket. Ha valaki nem igazán él-hal a kirándulásért, akkor is érdemes egyet sétálni vagy picit kikapcsolódni a szabadban. Egy-egy ilyen alkalom tökéletes arra is, hogy piknikezzünk, olvassunk vagy csak úgy ejtőzzünk a fák között.

Legutóbb mi is inkább ezt a fajta szabadtéri jelenlétet választottuk, így kerestünk egy eldugott kis területet, ahol sétálhattunk, főzőcskéztünk, olvastunk, beszélgettünk és sziesztáztunk. Ha még nem piknikeztetek így sehol, mindenképpen próbáljátok ki!
Vigyetek könyvet, pokrócot, egy finom teát és persze kedvenc POLCZ készételeiteket se hagyjátok otthon!

Könnyen elférnek a táskában, hidegen vagy melegen is ehetitek őket. Semmihez sem fogható egy ebéd a természetben, szuper kilátás, madárcsicsergés és friss szellő közepette!

Kiránduljatok sokat, töltődjetek a természetből! És persze a szabadtéri étkezéseket se hagyjátok ki, igazán hangulatos egy klassz ebéd odakint! 😊12 féle POLCZ étel online vásárlása

Olvasd el, mit írtak rólunk!

Gyakran ismételt kérdések a POLCZ ételekről

Hol tudom beszerezni a POLCZ ételeket?