Végre itt a nyár – már igazán ideje volt 😅 -, betört a kánikula is, ezért gondoltuk, hozunk néhány frissítő receptet Nektek.
Sőt, nem csak frissítőt, de élénkítőt is, hiszen mindhárom villámreceptünk alapja a kávé.
Meséltünk már Nektek korábban a Steamhouse Cafe saját pörkölésű kapszulás kávéiról, most ezeket használjuk föl egy-egy fincsi frissítő desszerthez és nyári kávé különlegességhez.
A PLAN B névre hallgató @Nespresso gép kompatibilis kávéjuk a vírus idején került föl a webshopjukba, mégpedig azért, mert a kávézó bezárása miatt egy alternatív megoldásra volt szükség ahhoz, hogy fönntartsák magukat.
Mivel a Steamhouse Cafe egyik legrégebbi viszonteladónk, meg egyébként is elég nagy kávé rajongók vagyunk, úgy gondoltuk, segítünk nekik ebben a szorult helyzetben és rendeltünk az irodába egy pár dobozt ebből a finomságból. Nem bántuk meg, sőt, függők lettünk! 😊
Azóta a kávéjuk már a mi webshopunkban is elérhető, meleg szívvel ajánljuk minden kávé rajongónak!
Most viszont mutatjuk is a három frissítőt, próbáljátok ki őket!
Izgulni persze most sem kell, mert nem kell hozzájuk sem baristának, sem cukrásznak lenni és nagyon gyorsan el is készíthetők. 😉
Narancsos kávé
Ez a finomság egy igazi, hűsítő nyári kávézáshoz tökéletes választás. Tej nélkül készül, így bátran fogyaszthatja az is, aki nem iszik tejet.
A hozzávalók listája elég rövidke, ugyanis semmi más nem kell hozzá, mint:
- hideg eszpresszó kávé (Steamhouse Plan B)
- frissen facsart vagy dobozos 100%-os narancslé
- 2-3 jégkocka.
A pohárba töltsetek 1-1,5 dl hideg narancslevet, dobjatok bele 2-3 jégkockát és szépen lassan öntsétek hozzá a hideg kávét.
Ha ügyesen csináljátok, szépen elkülönül a két réteg egymástól. Persze az sem gond, ha nem, az ízélmény akkor is fenséges lesz!
Kávés panna cotta
A panna cotta egy igazán szuper desszert, ha valami finomra ÉS gyorsra vágytok, hiszen néhány kavarintás és némi hűtőben állás után máris kész a mennyei desszert.
Ennél már csak az lehet szuperebb, ha egy kis kávé is kerül bele. 😜 Meg persze az, ha kiürült POLCZ befőttes üvegekbe töltitek, így magatokkal vihetitek bárhová.
Hozzávalók:
- eszpresszó kávé (Steamhouse Plan B)
- 4 dl kókusztej (minimum 30%-os) vagy sima tejszín (szintén 30%-os)
- 1 dl növényi tej vagy sima tej
- 7 gramm zselatin (por vagy lap)
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 10 dkg cukor vagy nyírfacukor
- díszítésnek pekán dió.
A zselatint elkeverjük az 1 dl tejben, majd félretesszük.
A tejszínt a cukorral, a kávéval és a vaníliával felfőzzük, majd hozzáadjuk a zselatinos tejet és picit még tovább főzzük pár percig.
Ha minden íz összeolvadt, befőttes üvegekbe töltjük, majd minimum 4 órára hűtőbe tesszük őket.
Mielőtt kikanalaznánk a panna cottát, szórjuk meg a tetejét egy kis tört pekán dióval.
Kávé + tonic = nyár a szánkban
Első olvasatra furcsának tűnhet ez a kombináció, de higgyétek el, megéri kipróbálni! Még akkor is, ha önmagában a tonicot valaki nem szereti. 😉
A hozzávalók listája és az elkészítés hasonlóan egyszerű, mint a narancsos tesójánál.
Nem kell hozzá más, mint:
- hideg eszpresszó kávé (Steamhouse Plan B)
- 1-1,5 dl tonic
- 2-3 jégkocka
- díszítésnek egy kis lime karika.
Mehet a pohárba a hideg tonic néhány jégkocka kíséretében, rá pedig a hideg kávé, egy lime karika és indulhat is a frissítő kávézás!
Tökéletes hűsítő finomságok reggelire vagy ebéd utánra, ráadásul gyorsan és egyszerűen elkészíthetők!
Nálunk tutira a nyár kedvencei lesznek. 😉
12 féle POLCZ étel online vásárlása