Azt már tudjátok, hogy mindig igyekszünk odafigyelni a kívánságaitokra és meglepni benneteket újabb és újabb POLCZ specialitásokkal. 🤩😉 Idén az isteni vegán szendvicskrém mellett van szerencsénk bemutatni nektek egy újabb húsmentes debütáló jelöltet, mellyel egy kicsit a dél-ázsiai konyhaművészet vizeire eveztünk. Ha azt mondjuk csicseriborsó, gyömbér, fahéj, koriander vagy csípős pirospaprika, akkor minden bizonnyal nektek is valami pikáns indiai finomság ugrik be elsőnek. 👌🍲 Nem is szaporítanánk tovább a szót, lerántjuk a leplet a legújabb POLCZ ”családtagról”, a harmonikusan fűszeres és krémes indiai csicseriborsó raguról, melyhez helyből egy igazi kulináris receptötvözetet is hoztunk nektek. 🌶😋
Egzotikus és vegán csicseriborsó finomság
A vegán pecsenye krém egy szempillantás alatt a kedvencetek lett, így csakhamar azon kaptuk magunkat, hogy újabb finomságon kísérletezünk. Úgy tűnt, velünk együtt ti is nagy rajongói vagytok a pikáns keleties ízvilágnak, így a marokkói kitekintő után gondoltuk teszünk egy próbát a szenvedélyes indiai konyha összetevőivel is. 😊
Az örök klasszikus csicseriborsó és a sárgarépa mellett pritamin paprikával és paradicsommal bolondítottuk meg ezt a változatos ízvilágú, krémes-szaftos készételt, melyet a 25 ismert indiai fűszer közül is meghintettünk néhánnyal – például fahéjjal és gyömbérrel – hogy még autentikusabb legyen. 🍅🥕 Az indiai csicseriborsó ragu nem csupán az egzotikus, de a vegán készételek sorát egyaránt gyarapítja, ám szerencsére a húsimádóknak sem kell búsulniuk, csak feldobni egy kis csirkehússal és már kész is a mennyei indiai specialitás.
A magyar és az indiai konyha találkozása: csicseriborsó főzelék
Nem is vesztegettük az időnket, alig vártuk, hogy kipróbáljunk valami izgalmasat ezzel a közel-keleti újdonsággal, úgyhogy első receptünkben gyorsan összepárosítottuk egy hamisítatlan magyar kedvenccel, a főzelékkel. Ami a fűszerek intenzitását illeti, a magyar konyha nagyon hasonlít az indiaihoz, noha maguk az alapanyagok eltérőek, ám épp ettől lesz igazi kulináris élvezet ez a kombináció. 🔥👌
Hozzávalók 2 személyre:
1 üveg Indiai csicseriborsó ragu
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
100 g vaj
1 teáskanál pirospaprika
só, bors
1 teáskanál római kömény
50 g tejföl
50 g liszt (mi teljes kiőrlésűt használtunk)
fél liter víz
1 csomag virsli, ha sütnétek mellé kísérőnek
Így készítsd el:
Először is a vöröshagymát felkockázzuk, a fokhagymát pedig átnyomjuk, hogy jó apró legyen, ezt követően addig pároljuk a vajon, amíg üveges nem lesz. Fűszerezzük pirospaprikával, római köménnyel, ízlés szerint sóval és borssal, majd jöjjön a krémes és szaftos csicseriborsó ragu. Alapos keverés után adjuk hozzá a vizet, és főzzük forrásig.
És most a neheze! Egy kis tálkába kikanalazzuk a tejfölt, hozzáadjuk a lisztet, és egy-két szedőkanál forró lével habverőt használva összekeverjük. Amikor már egyenletes, homogén állagot kapott, hozzáöntjük a főzelékhez és alapos keverés mellett besűrítjük vele. Pár percig még hagyjuk így főni és már kész is! 😉🍲
Grillezett virslivel, pirítóssal igazán laktató fogás, mi még egy kis csípős szósszal is megbolondítottuk, hogy fokozzuk a kulináris élvezeteket! Mennyei gasztronómiai találkozása a magyaros és indiai ízvilágnak! 😊
13 féle POLCZ étel online vásárlása