A pizza általában nem a barátunk, ha épp a nyári formán dolgozunk🤪😎, ami megeshet már így március derekán😁💪, így arra gondoltunk – egyúttal ötletet adva a gluténmentes tálaláshoz -, hogy hozunk nektek egy alacsony kalóriás verziót a bűntudat nélküli „bűnözéshez”😋🍕👌. Ez a lisztmentesen készült, zöldséges karfiolpizza azonban ne tévesszen meg senkit, az itthoni kóstolásba bevont erősebbik nem is megakadt másfél szeletnél🤪🤷♂️, úgyhogy nyugodtan készítsétek el akár vendégségbe indultok, akár csak az esti filmnézéshez kerestek egészséges, ugyanakkor laktató alternatívát😉💯. Mi ezúttal POLCZ Füstölt tarjás babragut, ropogós kolbászchipset (egy picit azért szabad csalni 😜) és sajtot használtunk feltétként, hogy az egyre növekvő napsütésben megidézzük a kerti partik füstös, fűszeres ízvilágát. 🌞🍕🔥
Sütés előtti pizzakörkép
A pizzával nem lehet mellényúlni, hiszen mindenki szereti, egyaránt beleillik egy szórakoztató péntek estébe vagy egy lazulós családi vasárnapba, ráadásul végtelen módon variálható, hála a különféle mennyei feltéteknek😍🤤. Készíthetjük vegán, húsos, zöldséges vagy akár gyümölcsös változatban is, a végeredmény minden formában mennyei, kiadós és garantáltan osztatlan sikert arat😁🍅🍍. Ráadásul ennél a verziónál akkor sem kell nyálcsorgatva visszavonulót fújnotok, ha épp benne vagytok a tavaszi életmódváltásban, ugyanis teljes mértékben alakbarát hozzávalókból sütöttük nektek, és természetesen nem hagytuk ki az adalékanyag-mentes POLCZ körítést sem. 😊👌🥫
Így, hogy megspóroltuk a kiszállításra várakozást, maradt egy kis idő, hogy néhány érdekességgel melegítsünk be a nagy pizzasütésre🤓🔥🍕. Tudtátok például, hogy világszerte közel ötmilliárd pizzát adnak el évente?🤔😱 És hogy az első pizzéria 1738-ban, Nápolyban nyílt meg? A valaha sütött legnagyobb pizza több mint 12 kilót nyomott és 172 cm átmérővel rendelkezett, ám így sem került annyiba, mint Renato Viola séf kaviárral, vörös garnélarákkal, mediterrán homárral és tengeri tücsökkel megpakolt, 12 000 dolláros exkluzív finomsága.😁🍤🌊 Valószínűleg ez a páratlan fogás nem szerepel a leggyakrabban rendelt pizzavariációk között, melyekből egy ember évente úgy átlagosan 40-50 darabot fogyaszt el.🤩🍽💣 Ugye már ti is is beleharapnátok egy sajttal bőségesen megrakott, paradicsomos, ropogós pizzaszeletbe?😋🍕 Akkor nem is húzzuk tovább az időt, jöjjön a mi lisztmentes, karfiolos ínyencségünk füstölt tarjás, kolbászos extrával. 😎👌
Így készült a lisztmentes karfiolpizza
Hozzávalók:
- 1 üveg POLCZ Füstölt tarjás babragu
- fél rúd csemege kolbász
- 100g sajt
- 1 karfiol
- 2 tojás
- oregánó, bazsalikom
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
Leválasztjuk a karfiol rózsáit majd alapos átmosás után bő vízben negyed óráig főzzük. Időközben előmelegítjük a sütőt 200 fokra, majd leszűrjük a karfioldarabokat és hideg víz alatt leöblítjük.💦🥗 A megpuhult rózsákat aprítóba tesszük és összevágjuk, ezt követően száraz konyharuhába pakoljuk és alaposan kinyomjuk a masszából a felesleges vizet.😉 Ha már kellően száraz, összekeverjük két tojással, az ízlés szerint bevetett fűszerekkel, 50g reszelt sajttal és belenyomunk egy gerezd fokhagymát is.🧄🔥
A puha, tészta állagú keveréket sütőpapírral bélelt tepsiben kiterítjük egy kanál segítségével. Ilyenkor még könnyen formálható, így érdemes már most pizza alakba igazítanunk.🤩👌 15-20 percig pirítjuk a sütőben, majd egy másik tepsi segítségével óvatosan átfordítjuk és visszatoljuk még 10 percre. Ha már ez az oldal is szép barna, mehetnek rá a feltétek, a POLCZ babragu, a vékony kolbászkarikák és a maradék sajt, melyet néhány percig még rápirítunk a karfiolpizzára.🧀 Szeletelés előtt hagyjátok kihűlni!😍😋🍕Feltétlen próbáljátok ki POLCZ Bolognai marharaguval is, ha hamisítatlan olasz ízvilágra vágytok! 🍅🌱
14 féle POLCZ étel online vásárlása