Szendvics a táskába, bakancs a lábra

Mindenhol jó, de a legjobb otthon…mondta Dorothy az Óz, a csodák csodája c. mesében. Ez persze igaz is, de érdemes megragadni minden alkalmat, ha épp jó az idő, hiszen ilyenkor remek helyeket fedezhetünk föl. Szendvics, nasi, innivaló a táskába, túrabakancs a lábra és indulhattok is!

Össze is szedtünk egy kis válogatást azokból a látnivalókból, amiket mi is bejártunk nemrég, hátha adunk pár jó tippet, mivel üssétek el az időt egy szép napos hétvégén! Sok közülük egy ,,túraútvonalra” is ráilleszthető, így egy nap alatt több mindent is útba ejthettek. 😉
Persze ne feledkezzetek meg az elemózsiáról sem, szendvics helyett pedig bátran vigyétek magatokkal a kedvenc POLCZ ételeiteket! Vagy POLCZ krémes szendvicset. 😉


A Zöldséges lencseragu nem csak magában, de szendvicsben is isteni

A városok szerelmeseinek

Kirándulni nem csak az erdőben lehet, hiszen számos csodás város is van Magyarországon, ahol akár 1-1 napot vagy éppen egy teljes hétvégét is el lehet tölteni, annyi a látnivaló.
Az idei évben leginkább belföldön utazgattunk és fedeztük föl a szebbnél szebb tájakat, így jutottunk el Pécsre és Győrbe is.
Igaz a Pécs-Budapest távolság nem egy egynapos kirándulás, de egy hosszú hétvégére például tökéletes úticél lehet.

Pécsre sokszor hivatkoznak ,,mediterrán” városként, ami abszolút igaz is, hiszen a pezsgő belváros szűk utcácskáin vagy a főtéren sétálgatva valóban az lehet az érzésünk, egy mediterrán országba csöppentünk.
Aki történelem fanatikus, számtalan csodás épületet is meglátogathat itt, hiszen Pécs belvárosa igen gazdag ilyen látnivalókban. Gondoljunk csak a főtéren található dzsámira, vagy a négytornyú székesegyházra.
Persze az is megtalálja a számításait, aki inkább a kultúra iránt rajong, hiszen Csontváry vagy Vasarely múzeumba is ellátogathat.
És persze a Zsolnay negyedet se hagyjátok ki, igazán hangulatos szeglete a városnak! A szendvics most várhat, inkább dobjatok be egy fincsi POLCZ konzervet a táskába és mehet is a városnézés!

Aki a belváros nyüzsgésétől távolabb szeretné megcsodálni Pécs látnivalóit, látogasson el a Tettye nevű városrészbe, ahol egy könnyed sétával megnézheti a romokat, illetve 2019 év fáját is, mesés panorámával!

Kalandozások Győrben

Győr városa Budapesttől nagyjából másfél óra, így akár egy egynapos kirándulásra is tökéletes úticél lehet.
A műemlék védelem alatt álló barokk óváros már önmagában véve is nagyon látványos és hangulatos. A Káptalan dombra fölkapaszkodva megnézhetitek a Szent László hermát, illetve érdemes megmászni az itt található Püspökvár tornyát is, hiszen pazar a kilátás!

Autós túrázóknak


Ha már Győr közelében jártok, akkor érdemes a környékén is nézelődni. Pannonhalma fél órányira található Győrtől, ha van egy kis időtök még, látogassatok el ide is!


Igazán látványos úti cél a közeli nyúli pincesor, amit gyalogszerrel érdemes bejárni. Aki pedig ennél tovább merészkedne, a kilátóba is fölmehet, ahonnan még Ausztria havas hegycsúcsai is látszódnak szép időben.

Nyúl : pincesor

Nem messze innen egyenesen Don Quijote kalandjaiba csöppenhetünk, ugyanis egy kicsinyke település, Tés határában igazán szép szélmalmok várják az arrafelé kirándulókat.

Tési malmok

Aki szereti a régi magyar várakat felfedezni, semmiképp se hagyja ki a cseszneki várat, ami kiállítással és mesés panorámával várja az oda látogatókat.

cseszneki vár

Egyik kedvencünk pedig Kisoroszi, ami egy igazán szép része a Dunakanyarnak. Ide akár kutyákkal is érdemes ellátogatni, hiszen a folyópart szuper lehetőséget kínál a játékra, meg persze egy kis piknikre is. 😊 Elő a finomságokkal, a szendvics mellé vigyetek egy kis NAKD szeletet vagy Majomkenyér magkeveréket nassolnivaló gyanánt!
A szigetcsúcsot semmiképp se hagyjátok ki, elképesztő élmény a ,,Dunában állni”!

Kisoroszi

A bakancs és az erdőillat szerelmeseinek

Ha már elutaztok Pécsre, érdemes nem csak a várost, hanem a környékét is bejárni. A városi cipőket túrabakancsra cserélve számtalan szuper túraútvonalat találhattok a Mecsekben!


A Bakony szépségeiről már meséltünk Nektek egy korábbi cikkünkben, most azonban az egyik kis ékkövéről, Bakonybélről hoztunk pár szuper látnivalót.
Bakonybél egy picike, de annál izgalmasabb település, ugyanis számtalan látnivalót rejt! Többek közt egy csillagvizsgálót is találtok itt, a Csillagdát. A településnek annyira alacsony a fényszennyezése, hogy ideálisnak bizonyult erre a célra.
A falucska határában bújik meg a Borostyán-kút, ahonnan indulhat is a túra! Persze előtte jöhet egy kis nassolnivaló, vagy éppen egy fincsi POLCZ Lencseragu krémes szendvics, aminek a receptjét egy korábbi cikkünkben meg is osztottuk Veletek!

Bakonybél : Borostyán-kút

Művészetek völgye-fesztivál nélkül

A Művészetek völgye nem csak a nyári szezonban rejt izgalmakat, amíg tart a fesztivál. A völgyben sok kedves települést és csodaszép túraútvonalakat is találtok.
Mi is így jutottunk el a taliándörögdi Szent András templomromhoz, ami fantasztikus látványt nyújtott a kora őszi naplementében!

Taliándörögd : Szent András templomrom

Jó kirándulást, élvezzétek ki a szép őszi időt!12 féle POLCZ étel online vásárlása

Olvasd el, mit írtak rólunk!

Gyakran ismételt kérdések a POLCZ ételekről

Hol tudom beszerezni a POLCZ ételeket?