Kalandozás a mexikói ételek világába

Sosem tagadtuk, nagy kedvelői vagyunk a különböző nemzetek ételeinek is (természetesen a magyar finomságok mellett), így szívesen kalandozunk más kultúrák gasztronómiájában.
Többek közt így születtek meg a POLCZ ételek ,,nemzetközi” ízei, mint például a Mexikói zöldségragu, ami a mai cikkünk főszereplője lesz, mint a mexikói ételek ,,polczos” megtestesítője.

A POLCZ taco elengedhetetlen kelléke

Ezúttal egy igazán egyszerű, elronthatatlan és nagyon gyors receptet hoztunk Nektek, amivel elrepítünk mindenkit egyenesen Mexikóba! Ha már idén nagy utazásokba nem bonyolódunk, miért ne tehetnénk akár minden héten más országba ,,kirándulást” a saját otthonunkban?
Ráadásul ezt a finomságot akár egy baráti körben eltöltött délutánon, vagy egy grillparty közepette is összedobhatjátok, a variációk száma pedig végtelen. Vagyis mindenki úgy pakolja össze, ahogy neki tetszik.
Nem titok, ezeket a gyors és laktató recepteket szeretjük igazán, de ezzel talán nem mondtunk újat senkinek. 😉

Következzen hát a mexikói ételek egyik királya, vagyis a taco!

A tacoban az (is) a jó, hogy csupán egy dolog fix benne: a tortilla lapocska.
Ezután pedig választhatunk bármit (de tényleg bármit) belevalónak. Aki húsevő, mindenféle finom husit, zöldséget, szószokat, aki pedig inkább növény párti, grillzöldségeket, zöldségkrémeket vagy éppen salátát pakolhat bele.
Az elkészítési ideje a húsok, zöldségek sütésétől függ, nekünk a grillezéssel együtt körülbelül 10-15 perc alatt megvolt. Ez azért elég jó szintidő, főleg, ha már nagyon éhes a banda. 😊

A Mexikói zöldségragu új élete

Hozzávalók (4 tacohoz):

-1 üveg POLCZ Mexikói zöldségragu

-4 kisebb méretű tortilla lap

-2 kápia paprika

-1 érett avokádó

-1 kisebb fej lilahagyma

-grillkolbász

-jalapeno paprika

-egy kis lime a végére.

Elkészítés:

a grillsütő beröffentése után megvárjuk, amíg szép kis parázs lesz a tűztérben, aztán mehet a rácsra a kedvenc kolbászkánk (mi most egy chilis-limeos verziót választottunk, hogy még pikánsabb legyen az összhatás), illetve a kápia paprika, amit már szinte feketére sütünk (természetesen a bőrét majd érdemes eltávolítani).
A zöldségeket fölaprítjuk, a tortilla lapokat pedig finoman megpirítjuk (inkább csak fölmelegítjük, mert ha nagyon megpörköljük, könnyen eltörik, ha behajtjuk).
Ha minden kész, lekapjuk a grillről és már kezdődhet is az összeállítás!

A tortilla lapokat a kezünkbe fogva kis vályúkat formázunk, ebbe pakoljuk a finom hozzávalókat:
az első réteg a Mexikói zöldésgragu lesz, amit megszórunk sült kápia darabokkal, felkarikázott grillkolbásszal, avokádó kockákkal, hagymakarikákkal és egy kis jalapenoval (persze ez utóbbit csak akkor, ha még intenzívebb ízeket szeretnénk, hiszen a Mexikói zöldségragu már alapból egy picit pikáns).

Ha ezzel megvagyunk, már lehet is enni! Az igazi ínyenceknek ajánlunk pár csepp frissen facsart limeot is a tetejére.
Kellemesen pikáns, isteni zöldséges-húsos finomság, krémes szósszal és avokádóval, illetve édeskés kápia paprikával. Mennyei!

Isteni és gyors ebéd


A mexikói ételek tele vannak babbal, kukoricával és más finom zöldségekkel, így akár hús nélkül is igazán laktató ebéd kerekedhet egy ilyen grill tacoból. A Mexikói zöldségragu a POLCZ kínálat egyik vegán tagja, így ezzel nem nyúlhattok mellé akkor sem, ha húsmentes finomságra vágytok.
A babról, mint alapanyagról pedig már írtunk korábban egy bejegyzést, olvassátok el, miért érdemes sokat fogyasztani belőle! 😉

Készítsétek el ezt a gyors ebédet vagy vacsorát és utazzatok velünk Mexikóba egy kis gasztrokalandra!12 féle POLCZ étel online vásárlása

Olvasd el, mit írtak rólunk!

Gyakran ismételt kérdések a POLCZ ételekről

Hol tudom beszerezni a POLCZ ételeket?