Ciao bella! Tegnap ünnepeltük az olasz konyha hivatalos világnapját, a jeles gasztronómiai esemény alkalmából pedig hamisítatlan mediterrán szenvedéllyel sürögtünk a konyhában.😍👌🔥 Mialatt elkészítettük számotokra ezt a mennyei paradicsomos, ricottával töltött kagylótésztát, gondolatban nagyot haraptunk az olasz életérzésből, hogy felmelegedjünk még az előttünk álló téli napokra.🥶☀ Töltekezzetek ti is az édes paradicsom, a friss spenót, a krémes sajt nyarat idéző ízeiből és csempésszetek egy tányérnyi – vagy egy kagylónyi – napsütést a zord januárba. 🍅🌱🧀😋
Ha Olaszország, akkor tészta
Az olasz konyha a világ egyik legnépszerűbb gasztronómiai irányzata, mely a különböző régiók hagyománya alapján legalább olyan változatos, mint a háziasszonyok által kínált tésztavariációk. Nem is meglepő ez az egész világot lenyűgöző szakértelem, hiszen a mamma utánozhatatlan pasta receptjei egészen az ókorig nyúlnak vissza.👵🧐☝️ A Vezúv által i. e. 79-ben elpusztított, itáliai Pompei városában végzett ásatások során rengeteg étkezőhelyet, italpultot és konyhát véltek felfedezni, a fennmaradt írások pedig azt is bizonyítják, hogy a mai Itália ízei több mint 2000 év után is a Római Birodalom hagyományait hordozzák magukban.
Olaszországban tehát nem csupán a kultúrának, az étkezéseknek is megvannak a maguk tradicionális, időtlen összetevői: az előételek többnyire tésztafélék, a makarónit és a spagettit mindig frissen főzik, az olívaolaj, a friss zöldségek és a zöld fűszerek nem hiányozhatnak egyetlen konyhából sem, a család és az együttlét pedig mindennél fontosabb. 👨👩👧👦🍴 Azonban még ezen ismeretek birtokában sem volt könnyű feladat választani a több mint háromszázféle olasz tésztaforma közül – a receptekről már nem is beszélve-, melyekből az egyik legizgalmasabbnak a conchiglioni, azaz a Campania régióból származó óriás kagylótészta bizonyult.🐚🍜 Bevetve a szokásos POLCZ rafinériát igazi magnifico fogást sikerült belőle kifőznünk , mely garantáltan a konyhaasztal köré csalogatja a család apraját és nagyját. 😉😋👌
Így készül a töltött kagylótészta
Hozzávalók egy tepsihez:
2 üveg POLCZ Bolognai marharagu
250 g ricotta
1 gerezd fokhagyma
1 db tojás
5 ek parmezán+ 3 ek a tetejére
2 marék friss spenót
20 db óriás kagylótészta
só, bors
Hála a POLCZ Bolognainak a raguval igazából nincs különösebb teendőnk azon túl, hogy belekanalazzuk az üvegek tartalmát egy mélyebb tepsibe.😉🍲 Már át is térhetünk a töltelékre: kevés olívaolajon megpároljuk a spenótot a fokhagymával és félretesszük egy tálkába. Mehet rá a ricotta, a tojás, a parmezán, só és bors ízlés szerint, majd alaposan összekeverjük az egészet.🥣🥄 A kagylótésztát sós vízben előfőzzük, de figyeljünk rá, hogy ne legyen al dente, hiszen a sütőben is éri még hőhatás. Megtöltjük a kis kagylókat a ricottás masszával és egyesével rápakoljuk őket a bolognais ragura. Szórjuk meg bőségesen sajttal és mehet a sütőbe 200 fokra, 8 percre. Kész is a mennyei töltött kagylótészta! 😍👌
Nincs még késő, hogy egy igazán ellenállhatatlan olasz ínyencséggel ünnepeljétek meg ezt a téli szürkeséget beragyogó világnapot!☀🍅🌱 Varázsoljatok mediterrán illatokat a tűzhely köré, főzzetek közösen és beszélgessetek, nevessetek nagyokat a családi asztal körül. Desszertnek pedig ajánljuk fejedelmi, sós karamellás Panna cottánkat, melyre még a mi képzeletbeli mammánk is azt mondaná, hogy perfetto!😜😁
15 féle POLCZ étel online vásárlása