Adatvédelmi tájékoztató

1.   Mi a célja ennek az adatkezelési tájékoztatónak?

Azért késztettük neked mi, az POLCZ FOOD Kft. ezt a tájékoztatót, hogy összefoglaljuk, hogy a személyes adataiddal mit csinálunk az általunk nyújtott tevékenységünk során. Azt akarjuk, hogy mielőtt igénybe vennéd a szolgáltatásainkat, pontosan tudd és értsd, hogy mi történik a ránk bízott adataiddal és hogy milyen döntéseid, jogaid vannak ezzel kapcsolatban.

Ezt nemcsak azért tesszük, mert az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 számú, általános adatvédelemről szóló rendelete (a továbbiakban: GDPR) és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: Infotv.) is kötelez minket erre, hanem azért, mert őszintén hiszünk abban, hogy mindkettőnknek az a jó, ha te tájékozott vagy és dönteni tudsz. Ez a tájékoztató vonatkozik az POLCZ FOOD Kft. által a tevékenységei kapcsán végzett valamennyi területre, így a https://polczfood.hu és összes aloldalán keresztül történő adatkezelésre is. Kérjük, olvasd el ezt a tájékoztatót, és amennyiben bármiféle kérdésed van, fordulj hozzánk bizalommal!

2.   Kik vagyunk mi?

Az POLCZ FOOD Kft. üzemelteti a https://polczfood.hu címen található weboldalt és webshopot, melynek kínálatában található adalékmentes készételeinkről kaphatsz meg minden szükséges információt és meg is rendelheted ezeket az ételeket akár saját akár viszonteladási célból.

Az adatkezelésünk során ezek vezetnek minket:

 • Pontosan ugyanolyan körültekintően vigyázunk az adataidra, mintha a sajátunk lenne
 • Teljes átláthatóságot biztosítunk az adataid kezelésével kapcsolatban. Azt akarjuk, hogy tudd és értsd, hogy az adataiddal mi történik.
 • Az adataidat csak azokkal a szerződéses partnereinkkel osztjuk meg, akik közreműködése szükséges a megrendelések teljesítésében.
 • Adataidat nem adjuk ki illetékteleneknek, csak akkor, ha azt kifejezetten te vagy a jogszabályok megengedik, megkövetelik.
 • Azt akarjuk, hogy mindketten elégedettek legyünk: te azt a szolgáltatást kapd, amit szeretnél és csak ehhez használjuk az adataidat fair módon, mi pedig képesek legyünk ezt a szolgáltatást nyújtani neked úgy, hogy ez üzletileg is eredményes és sikeres legyen.

A személyes adataidat mi kezeljük adatkezelőként. Ez azt jelenti, hogy mi határozzuk meg a személyes adataid kezelésének a célját és eszközeit a fent leírtak alapján és érdekében.

3.   Kiknek kezeljük az adatait?

Mindenkinek, aki a 2. pontban leírt szolgáltatásunkat igénybe veszi, vagyis:

 • aki hírlevél szolgáltatásunkra regisztrál
 • aki webshopunkban jelszóval védett fiókot hoz létre a vásárlása során, hogy egyszerűbben tudjon rendeléseket leadni, megnézhesse korábbi rendeléseit
 • aki fiók létrehozása nélkül rendelést ad le a webáruházban.

A tájékoztató tehát mind a regisztrált, mind a nem regisztrált ügyfeleinkre vonatkozik.

Nem áll szándékunkban 14 éven aluli személyektől személyes adatot felvenni, rögzíteni. Amennyiben 14 éven aluli gyermek törvényes képviselője (szülője vagy gyámja) tudomást szerez arról, hogy gyermeke adatokat adott át az POLCZ FOOD Kft.-nek, akkor ezen adatok törlése érdekében a jelen használati feltételek 11. pontjában felsorolt címeken jelezheti. Ebben az esetben a gyermek adatait azonnal töröljük a nyilvántartásból.

4.   Milyen célból és milyen jogalapon kezeljük a személyes adataidat?

Mit jelent a cél?

Azt jelenti, hogy a személyes adataidat a szolgáltatásaink során milyen konkrét tevékenység megvalósítása vagy eredmény elérése érdekében használjuk.

Mit jelent a jogalap?

A jogalap azt jelenti, hogy az adataidnak kezelését ezen cél megvalósítása érdekében az adatvédelmi jogszabályok mire hivatkozással engedik meg nekünk.

Általánosságban azért kezeljük az adataidat, hogy a 2. pontban leírt szolgáltatásainkat igénybe tudd venni, mi pedig nyújtani tudjuk neked azt. Ez még így túl általános, összefoglaljuk neked, hogy ezen belül pontosan milyen konkrét célok és jogalapok alapján dolgozunk.

Amennyiben az adatod a szerződéshez és azon belül egy konkrét szolgáltatás nyújtásához szükséges, akkor az adott konkrét szolgáltatást nem tudod ezek nélkül az adatok nélkül igénybe venni.

Például: Ha szeretnél a cégünket, termékünket érintő aktuális hírekről, akciókról értesülni, akkor fel kell iratkoznod a hírlevelünkre. Ehhez szükséges az e-mail cím és keresztneved – e nélkül nem tudsz hírlevelünkre feliratkozni.

Amennyiben az adatkezelés jogszabályon alapul, vagyis jogi kötelezettségünk teljesítése miatt kell és nem bocsátod rendelkezésünkre, akkor a szolgáltatásunkat szintén nem tudod igénybe venni. Például: a leadott rendelésedről számlát kell kiállítanunk, melyet a szükséges adatok nélkül nem tudunk megtenni, így rendelést sem tudsz leadni.

Fontos, hogy tudd, hogy egy bizonyos adatodat több célból és jogalapból is kezelhetjük, például: az e-mail címedet kezeljük a hírlevélre való feliratkozás céljából, a leadott rendelésed állapotáról tudjunk tájékoztatást nyújtani, de kezeljük ügyfélpanasz kezeléshez és a személyre szabott hirdetés nyújtásához is. Így előfordulhat az, hogy a rendelésed már átvetted, a hírlevélről már leiratkoztál, de még bizonyos adataidat mindig kezeljük, mert más célból szükséges.

4.1. A weboldalunk és az általunk nyújtott szolgáltatások fejlesztése, személyre szabása, új termékek kidolgozása, a felhasználói élmény fejlesztése, személyre szabása érdekében:

Mi ez a cél?

A szolgáltatásainkat, termékeinket egyrészt akként fejlesztjük, hogy az megfeleljen az ügyfeleink és a piac elvárásainak és versenyképes maradjon, másrészt igyekszünk személyre szabni azért, hogy az minél inkább megfeleljen a te személyes elvárásaidnak, érdeklődésednek, preferenciáidnak. Ez vonatkozik mindegyik csatornára, amin keresztül elérsz minket: a weboldal, social media, ügyfélszolgálat.

Mi a jogalapunk?

Jogos érdekünk a 6.b) pont szerint.

Mik azok az adatkörök, amiket erre használunk?

Azok az adatok, amiket közvetlenül te adsz meg nekünk:

 • A regisztráció, megrendelés során vagy a későbbiekben a kapcsolattartáshoz megadott adataid (pl. név, e-mail, lakcím, szállítási cím, számlázási cím, telefonszám)
 • Technikai adatok

Azok az adatok, amik a Barion rendszer használata során keletkeznek:

 • Tranzakciós adatok (pl. fizetési tranzakciók azonosítója, dátuma, tartalma)

4.2. Személyre szabott, az érdeklődésednek megfelelő hirdetések nyújtásához

Mi ez a cél?

Az érdeklődésednek megfelelő, személyre szabott hirdetéseket jelenítünk meg neked az erre alkalmas felületeken (pl. facebook, google display network stb.) Ezt azért tesszük, hogy olyan hirdetéseket láss, amik érdekelnek vagy amiket keresel, így szeretnénk megkönnyíteni, hogy a számodra releváns tartalmakat könnyen megtaláld.

Mi a jogalapunk?

Jogos érdekünk a 6.f) pont szerint.

Mik azok az adatkörök, amiket erre használunk?

Azok az adatok, amiket közvetlenül te adsz meg nekünk:

 • A regisztráció során vagy a későbbiekben az azonosításodhoz és kapcsolattartáshoz megadott adataid (pl. e-mail cím)
 • Megrendelt termékek, szolgáltatások
 • Technikai adatok

4.3. Számlázás, könyvelés érdekében

Mi ez a cél?

A ránk is vonatkozó számviteli, adó és egyéb jogszabályok alapján kötelesek vagyunk az általad megrendelt termékekről, szolgáltatásokról számlát kiállítani, az általunk befogadott és kiállított számlákat, bizonylatokat könyvelni és ennek kapcsán a számviteli szabályoknak megfelelni. A számlák és a könyvelés alapját képező bizonylatok, iratok tartalmazhatnak személyes adatot.

Mi a jogalapunk?

Jogi kötelezettségünk

Mik azok az adatkörök, amiket erre használunk?

Azok az adatok, amiket közvetlenül te adsz meg nekünk:

 • E-mail cím, számlázási adatok

Bankkártyás fizetés, Barion tárca használat esetén:

 • tranzakció azonosítója, dátuma

4.4. Ügyfélpanaszkezelés érdekében

Mi ez a cél?

Webáruházként kötelesek vagyunk a jogszabályi ügyfélpanaszkezelési szabályoknak megfelelni. Emellett nekünk is az az érdekünk, hogy ha panaszod merül fel, akkor azt minél hatékonyabban és számodra is megnyugtatóan tudjuk kezelni. Erre mind e-mailen, mind telefonon, mind személyesen is lehetőséged van.

Mi a jogalapunk?

Jogi kötelezettségünk

Mik azok az adatkörök, amiket erre használunk?

Azok az adatok, amiket közvetlenül te adsz meg nekünk a panaszodban:

 • E-mail cím és egyéb személyes azonosító adataid, ha megadod
 • Az ügyfélpanaszban általad megadott és az ügyfélpanasz kivizsgáláshoz szükséges adatok

4.5. Statisztika készítése

Mi ez a cél?

Statisztika készítése a weboldalunk és a szolgáltatásaink használatáról.

Mi a jogalapunk?

Jogos érdekünk a 6.d) pont szerint.

Mik azok az adatkörök, amiket erre használunk?

Azok az adatok, amiket közvetlenül te adsz meg nekünk:

 • A regisztráció, megrendelés során vagy a későbbiekben az azonosításodhoz és kapcsolattartáshoz megadott adataid (pl. e-mail, jelszó, lakcím, telefonszám)
 • Technikai adatok

4.6. Jogaink, követeléseink érvényesítéséhez

Mi ez a cél?

Egyes igényeket (pl. kártérítés) meghatározott ideig lehet követelni a másiktól akár bíróság előtt is, még azt követően is, hogy megszűnt a szerződésünk. Ez most Magyarországon 5 év. Így, ha már megszűnt a szerződésünk, előfordulhat, hogy a szerződés alapján te vagy mi igényt kívánunk érvényesíteni. Ilyen lehet például, hogy ha kártérítési igényed merül fel, mert elrontottunk egy megrendelést és nem azt vagy nem oda kaptad, amit te megadtál. Ezt csak akkor tudjuk kivizsgálni vagy az ellenkezőjét bizonyítani, ha az adatok rendelkezésre állnak.

Mi a jogalapunk?

Jogos érdekünk a 6.a) pont szerint.

Mik azok az adatkörök, amiket erre használunk?

Azok az adatok, amiket közvetlenül te adsz meg nekünk:

 • E-mail cím, rendelési és számlázási adatok
 • Technikai adatok

Bankkártyás fizetés, Barion tárca használat esetén:

 • tranzakció azonosítója, dátuma

4.7. Közvetlen üzletszerzési célú marketinghez és hírlevél küldéséhez:

Mi ez a cél?

Akár a cégünk által nyújtott termékek és szolgáltatás népszerűsítése, akár harmadik személyek által nyújtott termék és szolgáltatás népszerűsítése érdekében közvetlenül megkeresünk – akár személyre szabott ajánlatokkal – e-mailben, postán vagy telefonon. Ugyanezen célból hírlevelet küldünk neked. Mindezt csak akkor tesszük, ha ehhez hozzájárultál.

Mi a jogalapunk?

Hozzájárulásod.

Mik azok az adatkörök, amiket erre használunk?

Azok az adatok, amiket közvetlenül te adsz meg nekünk:

 • A regisztráció során vagy a későbbiekben az azonosításodhoz és kapcsolattartáshoz megadott adataid (pl. e-mail, jelszó, lakcím, telefonszám)

4.8. Viszonteladói kapcsolat kialakítása és ápolása:

Mi ez a cél?

A cégünk által gyártott termékek és szolgáltatás bemutatása és népszerűsítése potenciális viszonteladói partnerek részére. Ez érdekében közvetlenül megkeresünk – akár cégre szabott ajánlatokkal – e-mailben, postán vagy telefonon. Ugyanezen célból viszonteladói hírlevelet küldünk neked. Mindezt csak akkor tesszük, ha ehhez hozzájárultál.

Mi a jogalapunk?

Hozzájárulásod.

Mik azok az adatkörök, amiket erre használunk?

Azok az adatok, amiket közvetlenül te adsz meg nekünk:

 • A viszonteladói regisztráció során vagy a későbbiekben az azonosításodhoz és kapcsolattartáshoz megadott adataid (pl. e-mail, jelszó, számlázási cím, telefonszám, kapcsolattartó beosztása, üzlet neve és címe, céges weboldal címe, adószám)

4.9. Karrier adatbázis:

Mi ez a cél?

Cégünk által meghirdetett pozíciókra történő jelentkezés esetén a jelentkezőkkel történő kommunikáció, a kiválasztási folyamatban való részvétel. Kiválasztás esetén szerződés létrehozása.

Mi a jogalapunk?

Hozzájárulásod, kiválasztás esetén – jogi kötelezettségünk

Mik azok az adatkörök, amiket erre használunk?

Azok az adatok, amiket közvetlenül te adsz meg nekünk:

 • A jelentkezés során vagy a későbbiekben az azonosításodhoz és kapcsolattartáshoz megadott adataid (pl. e-mail, jelszó, lakcím, azonosító okmányok sorszáma, telefonszám)

5.   Mi az a jogos érdek?

Az előző pontban többször szerepelt a jogos érdek. Amikor a jogos érdekre hivatkozással kezelünk adatot, akkor az alábbi érdekeket tartjuk szem előtt:

 1. A jogaink, követeléseink érvényesítése: Az esetleges szerződésszegésből eredő igények 5 év után évülnek el, vagyis a köztünk lévő szerződés megszűnését követő 5 éven belül merülhet fel ezzel kapcsolatban jogszerű igényérvényesítés akár velünk szemben, akár a mi oldalunkról. Ezért a szolgáltatás nyújtására és teljesítésére vonatkozó szerződés érdekében kezelt adatok megőrzése a köztünk lévő szerződés megszűnését követő 5 évig az ilyen igények érvényesítése vagy az ilyen igényérvényesítésekkel szembeni jogszerű védekezés érdekében szükséges.
 2. Az általunk nyújtott szolgáltatások fejlesztése, személyre szabása, új termékek kidolgozása, a felhasználói élmény fejlesztése, személyre szabása: A szolgáltatásaink és a felhasználói élmény fejlesztése, javítása elengedhetetlen a minőségi szolgáltatások fenntartásához, az ügyfelek megtartásához és új ügyfelek gyűjtéséhez.
 3. A hozzájárulást visszavonó vagy az adatkezelés ellen tiltakozó ügyfelek nyilvántartása: Annak érdekében, hogy teljesíteni tudjuk a kérésedet, hogy ne keressünk meg olyan adatkezelési tevékenységgel (pl. közvetlen üzletszerzési célú címzett marketing, személyre szabott hirdetések), amit letiltottál, szükséges ennek nyilvántartása.
 4. Statisztika készítése: A szolgáltatásaink és a felhasználói élmény fejlesztése, javítása elengedhetetlen a minőségi szolgáltatások fenntartásához, az ügyfelek megtartásához és új ügyfelek gyűjtéséhez. Ehhez szükséges, hogy statisztikákat készítsünk a weboldalunk és a termékeink használatáról.

Amikor jogos érdekre hivatkozunk az adatkezelés során, jogod van tiltakozni az adatkezelésünk ellen. Amennyiben azonban bizonyítjuk, hogy az adatkezelés fenti okai olyan kényszerítő okok, amelyek elsőbbséget élveznek a te érdekeiddel, jogaiddal szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak, akkor az adatkezelést folytathatjuk. Véleményünk szerint a fenti esetek (a) – d)) ebbe a körbe tartoznak.

 1. A közvetlen üzletszerzési célú marketinghez és hírlevélküldéshez: Célunk, hogy a cégünk által nyújtott szolgáltatásokat és termékeket megismerd és használd oly módon, hogy az neked is hasznos és jó legyen. Így mindketten jól járunk, te a számodra hasznos szolgáltatást kapod, mi pedig eredményesen tudunk működni és egyes szolgáltatásainkat alacsony áron vagy ingyenesen tudjuk nyújtani neked és a többi ügyfelünknek.
 2. Személyre szabott, az érdeklődésednek megfelelő hirdetések nyújtása: az érdeklődésednek megfelelő, személyre szabott hirdetéseket jelenítünk meg neked. Ezzel biztosítjuk azt, hogy a hirdetéseink üzletileg eredményesen tudjanak működni és egyéb szolgáltatásainkat alacsony áron vagy ingyenesen tudjuk nyújtani neked és az ügyfeleinknek. Ezekben az esetekben is jogod van tiltakozni az adatkezelés ellen, ilyenkor ebből a célból nem kezeljük tovább az adataidat. Hirdetést ezt követően is jeleníthetünk meg a social médiában, vagy egyéb harmadik személyek weblapján, csak már nem személyre szabottan, az érdeklődésednek megfelelően.

6.   Mennyi ideig kezeljük az adataidat?

Személyes adataidat kizárólag a fenti célok megvalósításához és csak az ahhoz szükséges ideig kezeljük. Ezt követően azokat biztonságos módon töröljük.

Mit jelent a szükséges idő?

Az időtartam függ attól, hogy milyen célból és jogalapon kezeljük a nálunk lévő adataidat.

Általánosságban az adataidat a szolgáltatásunk nyújtása érdekében kezeljük, így ennek a megvalósulásáig, legkésőbb a szerződésünk megszűnéséig kezeljük a ránk bízott adataidat.

Ettől csak akkor térhetünk el, ha egyéb cél miatt is szükséges az adataid kezelése. Mik ezek az esetek az 4. pontban felsoroltak közül:

 • Jogi kötelezettséget kell teljesítenünk: ilyenkor azt tesszük, amit a jogszabály előír:

Számlázás, könyvelés – szerződés megszűnését követő 8 évig

Ügyfélpanaszkezelés – 5 évig

 • Jogos érdek alapján kezeljük: Ilyenkor addig kezeljük az adataidat, amíg a jogos érdekünk fennáll és ez alapján az adatkezelési cél megvalósul. Amennyiben sikeresen tiltakozol az adatkezelés ellen, akkor a tiltakozásodig. Erről részletesebb tájékoztatást az 5. pontban találsz.
 • Hozzájárulásod alapján kezeljük:

Bármikor jogosult vagy a hozzájárulásodat visszavonni. Ha visszavonod a hozzájárulásod, töröljük az adataidat.

7.   Ki ismerheti meg a személyes adataidat?

Cégünk munkatársai a vevői igények kiszolgálásához és a jogszabályi előírásokhoz szükséges mértékben.

A ránk bízott adataidat, csak akkor adjuk át másnak, ha:

 • ahhoz hozzájárultál
 • a szerződés teljesítése érdekében vagy jogos érdekünk érdekében szükséges
 • jogszabály kötelez minket rá.

Adatfeldolgozóink

Adatfeldolgozóink azok a szerződött partnereink, akik közreműködnek velük a szolgáltatásunk nyújtása során. Vagyis ilyenkor ők a mi megbízásunkból járnak el, a mi döntéseinket követve, az adatkezelésért továbbra is mi felelünk. Az adataidat önállóan nem használhatják, ha megszűnik velük a szerződésünk, kötelesek az adatok törlését biztosítani. Minden ilyen esetben gondoskodunk arról, hogy az adott adatfeldolgozó megfelelő műszaki és szervezeti intézkedést alkalmazzon az adatok biztonságának megőrzésére.

Adatfeldolgozó partnereink:

 • E-mailes kommunikáció: Sendinblue (7 Rue de Madrid, 75008 Paris)
 • Szerverszolgáltató: Cloudways Ltd. (WC5G+M7 Mosta, Malta)
 • Könyvelés: Aurum Informatic Technology Kft. (2162 Őrbottyán, Rákóczi Ferenc utca 272.)
 • Online hirdetés, elemzés: Facebook Inc. (Palo Alto, California, USA)
 • Online hirdetés, elemzés: Google LLC

A külföldre történő adattovábbítással kapcsolatos információk:

A Google LLC és tagvállalatai és a Facebook Inc. szerepel az Európai Bizottság GDPR 45. cikk szerinti megfelelőségi határozata és a 2016/1260 bizottsági végrehajtási határozatában, valamint az ezek alapján felállított USA – EU Privacy Shield List-en, azaz az ide történő adattovábbítás nem minősül Európai Unión kívüli, harmadik országba történő adattovábbításnak és ahhoz nem szükséges az érintettek külön engedélye, valamint az oda történő adattovábbítás a GDPR 45. cikke alapján megengedett. Ezen vállalkozások vállalták a GDPR-nak való megfelelést.

Kiknek továbbítjuk a személyes adataidat?

Személyes adataid a fenti adatfeldolgozókon kívül az alábbi címzetteknek továbbítjuk a velük megkötött szerződések alapján:

 • Szállítási, fuvarozás: Magyar Posta Zrt. (1138 Budapest, Dunavirág u. 2-6)
 • Online fizetési felületet: Barion Payment Zrt. (1117 Budapest, Infopark sétány 1.)
 • Számlázó program: Számlázz.hu – KBOSS.hu Kft. (1031 Budapest, Záhony utca 7.)

Az adattovábbítás fenti címzettjei a nekik továbbított adatok tekintetében önálló adatkezelőknek minősülnek.

További partnerek, akik megismerhetik az adatokat:

Ahhoz, hogy ők a munkájukat el tudják látni előfordulhat, hogy szükséges, hogy át adjuk nekik személyes adatot vagy munkájuk során megismerhetik azokat, azonban nem minősülnek adatfeldolgozónknak.

 • Online marketing: Lencsés-Tóth Dávid EV (1157 Budapest, Zsókavár utca 2.)
 • Weboldal fejlesztés: HOV-9 Kft. (2310 Szigetszentmiklós, Kéktó köz 9/B.), PixlandMedia Kft. (2049 Diósd, Diófasor utca 111 A)

8.   Milyen adatokat gyűjt rólad az oldalunk automatikusan?

Milyen eszközökkel és milyen adatokat gyűjtünk Rólad automatikusan?

Honlapunk meglátogatásakor és a szolgáltatások igénybevétele során apró programokat, úgynevezett sütiket vagy cookie-kat helyezünk el a böngészőben és HTML-alapú e-mailekben a jelen adatkezelési tájékoztatónak megfelelően.

Általánosságban a cookie egy olyan apró fájl, amelyet betűk és számok alkotnak, és amelyet a Felhasználó eszközére küldünk szerverünkről. A cookie lehetővé teszi annak felismerését, hogy a Felhasználó mikor jelentkezett be utoljára a honlapra, a fő célja a cookie-nak az, hogy lehetővé tegye a Felhasználó számára egyéniesített ajánlatok, reklámok Felhasználónak való elérhetővé tételét, amelyek személyre szabják a Felhasználói élményt a honlap használata során és a Felhasználó személyes szükségleteit fejezik ki.

A cookie-k számos hasznos célra használhatók.

 • Biztonság: a biztonság támogatása és lehetővé tétele
 • Preferenciák, tulajdonságok és szolgáltatások: a cookiek képesek megmondani, hogy mik a Felhasználó kommunikációs preferenciái, segítenek a Felhasználónak formanyomtatványok kitöltésében a honlapon, könnyebbé téve azokat.
 • Hirdetés: cookiekat alkalmazhatunk arra, hogy megmutassák a Felhasználónak a releváns hirdetéseket a honlapon és azon kívül is. Olyan cookie-k alkalmazása is előfordulhat, amelyek megmutatják, hogy vajon a Felhasználók, akik láttak egy reklámot a honlapon, később meglátogatják-e a hirdető weboldalát.
 • Teljesítmény, analitika és kutatás: az ilyen cookiek segítenek nekünk annak megismerésében, hogy a különböző helyeken hogyan teljesít a honlap. Olyan cookiekat is alkalmazhatunk, amelyek értékelik, javítják, kutatják a honlapot, a termékeket, funkciókat, szolgáltatásokat, beleértve, amikor a Felhasználó belép a honlapra más honlapokról, vagy eszközöket, mint például a Felhasználó számítógépe vagy mobileszköze.

A sütik alkalmazásával összefüggésben irányadónak tekintjük az Európai Parlamentnek és a Tanácsnak a személyes adatok feldolgozása vonatkozásában az egyének védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról szóló 95/46/EK irányelv (a továbbiakban: Adatvédelmi Irányelv) 29. cikke szerint létrehozott Adatvédelmi Munkacsoport – amely az adatvédelemmel, valamint a magánélet védelmével kapcsolatos kérdésekkel foglalkozó független európai tanácsadó szerv, amelynek az uniós joggal kapcsolatos véleménye alapjául szolgál valamennyi tagállam nemzeti jogszabályainak értelmezéséhez – a sütikhez való hozzájárulás alóli mentességről szóló 2012/4. számú véleményében (a továbbiakban: 2012/4. számú vélemény, http://ec.europa.eu/justice/data-protection/article-29/documentation/opinionrecommendation/files/2012/wp194_hu.pdf) foglaltakat.

A 2012/4. számú véleményben szereplő csoportosítás alapján nem szükséges beszerezni a hozzájárulást az alábbi süti típusokhoz, hanem ezek alkalmazásáról elegendő csak tájékoztatást nyújtani a Felhasználó részére.

8.1. A fentiek alapján az általunk alkalmazott sütik típusai

 1. Az oldal működéséhez szükséges sütik (Alapvető cookie-k):
 • a felhasználó által rögzített adatokat tároló sütik („user-input cookies”): ezek olyan munkamenet-sütik, amelyek munkamenet-azonosítóra (egy véletlenszerű ideiglenes azonosítószámra) épülnek, és amelyek legkésőbb a munkamenet végén, a böngészőből való kilépéskor lejárnak. Ők a felhasználói adatbevitelt biztosítják, vagyis a felhasználó tevékenységéhez kötődnek a szolgáltatóval történő üzenetváltások (pl. formanyomtatvány kitöltéséhez, vagy egy gombra való kattintás) során.
 • közösségi tartalommegosztó sütik: lehetővé teszik, hogy a közösségi hálózat felhasználói megoszthassák az általuk kedvelt tartalmakat az ismerőseikkel. Ezek a sütik törlődnek, amikor a felhasználó „kijelentkezik” a közösségi hálózati platformról, illetve lezárja a böngészőt.
 1. „Kényelmi szolgáltatásokhoz” szükséges sütik (Funkcionális cookie-k):

Az ilyen célokkal rendelkező sütik nem tekinthetők „feltétlenül szükségesnek” a felhasználó által kifejezetten kért szolgáltatások nyújtásához, ezért külön jóváhagyás szükséges a használatukhoz.

 • Közösségi tartalommegosztó nyomon követési sütik: amennyiben közösségi hálózatok tagjai bejelentkezett állapotban jóváhagyták az adott közösségi hálózat beállításánál a „követést”, például viselkedés-alapú reklámok megjelenítéséhez.
 • Saját látogatáselemzők: a látogatáselemzők a weboldal látogatottságát mérő statisztikai eszközök, sütiket alkalmaznak. Ezek az eszközök megbecsülik az egyedi látogatók számát, azonosítják a keresőmotorokon leggyakrabban használt azon kulcsszavakat, amelyek az adott weboldalhoz vezetnek, illetve nyomon követik egyes webnavigációs kérdéseket. Ők kizárólag saját összesített statisztikákra vonatkozó célokra, a látogatói igények gyorsabb, pontosabb kiszolgálására szolgálnak.
 1. Teljesítmény méréshez szükséges sütik (Teljesítménycookie-k):

Analitikai célú sütik kezelése (Google Analytics): jelen weboldal a Google Analytics a Google Inc. („Google”) elemző-szolgáltatását alkalmazza. A Google Analytics (a továbbiakban: GA) a felhasználók számítógépén tárolt „sütik” (lásd fentebb), szövegfájlok segítségével elemzi a webhelyen létrejött felhasználói interakciókat, vagyis ezek a sütik információt gyűjtenek a weboldal használatáról, pl. a látogató melyik oldalt nézte meg, hova kattintott, hány oldalt keresett meg, milyen hosszú volt az egyes megtekintések ideje, milyen hibaüzenetekkel találkozott stb. A GA-szolgáltatás igénybevétele keretében nem gyűjtünk személyes adatokat, nem tárolja az Ön nevét vagy lakcímét, a gyűjtött adatok nem alkalmasak az Ön azonosítására. Ezek a sütik nem tudják – és nem is akarják – konkrétan beazonosítani a látogatókat (az éppen használt IP címet is csak részben rögzítik). A „sütikben” tárolt, weboldal használatára vonatkozó információk a Google USA szervereire kerülnek átvitelre és tárolásra.

A fenti információkat a Google a webhelyek üzemeltetőjének megbízásából dolgozza fel, hogy kiértékelje a felhasználók holnap-látogatási szokásait, riportokat állítson össze a webhelyek használatának gyakoriságáról, és további, a használattal összefüggő szolgáltatásokat teljesítsen az üzemeltető felé. Ennek ellenére Ön bármikor úgy dönthet, hogy letiltja a weboldalon belüli anonim böngészési tevékenységet figyelő analitikai célú sütiket.

A sütik tárolása a böngésző-szoftver megfelelő beállításával megakadályozható. A hivatkozásra kattintva bővebb tájékoztatást kaphat arról, hogyan tilthatja le az adott sütiket: http://www.google.com/analytics/learn/privacy.html

Azok a látogatóink, akik nem szeretnék, hogy a GA jelentést készítsen a jelen honlapon folytatott tevékenységükről, telepíthetik a GA ún. letiltó böngészőbővítményét. Ez a kiegészítő arra utasítja a GA-t, hogy ne küldjenek látogatási információt a Google számára. Ha le szeretné tiltani a GA webes tevékenységét, keresse fel a Google Analytics letiltó oldalát, és telepítse a bővítményt böngészőjéhez. A bővítmény telepítéséről és eltávolításáról további tájékoztatásért tekintse meg az adott böngészőhöz tartozó súgót.

Kérjük figyeljen arra, hogy a letiltó böngészőbővítmény csupán közvetlenül a letöltésre használt böngésző és számítógép esetében fut, a letöltést követően már ne deaktiválja vagy törölje a letiltó bővítményt, ellenkező esetben a böngészője helyreállítja magát és GA alkalmazás újra működőképes lesz. Az adatgyűjtés a Google Analytics-on keresztül is megakadályozható. Ebben az esetben egy „Opt-Out-Süti” lesz a számítógépére helyezve, ami a jövőbeli látogatási információk gyűjtését megakadályozza.

 1. „Remarketing” sütik (Hirdetési cookie-k):

A látogatószám növelése céljából a Google AdWords és a Facebook Pixel hirdetési célú szolgáltatását (úgynevezett remarketing sütiket) használja. Ezek segítségével célzott hirdetések jeleníthetők meg az oldal látogatói számára. A Google AdWords a Google kattintás alapú hirdetési rendszere, amely az internet felhasználók szármára keresési és böngészési szokásaik alapján személyre szabott hirdetéseket jelenít meg. A Facebook Pixel szolgáltatáshoz a felhasználói eszközökön cookie elhelyezése szükséges. A Facebook és a Google ezen adatkezelési tevékenységét a Facebook és a Google fiókodban szabályozhatod és állíthatod be.

Az adatokat ezek a sütik személyhez nem kötik. A hirdetések megjelenítését az Ön további böngészési szokásainak függvényében a hirdetők végzi.

8.2. A cookie-k ellenőrzése, irányítása

A legtöbb böngésző lehetővé teszi, hogy a Felhasználók kontrollálják a beállításokon keresztül a cookie alkalmazását. Mindazonáltal, ha a Felhasználó korlátozza a honlapot a cookie használatában, az ronthatja a felhasználói élményt, mivel az nem kerül többé a felhasználóra személyre szabásra. A felhasználó ezen kívül leállíthatja a személyre szabott beállítások mentését is, mint például a bejelentkezési információkét.

Ha a Felhasználó nem kíván cookiekat kapni, a Felhasználó megváltoztathatja a böngésző beállításait a számítógépén. Ha a Felhasználó a böngésző beállítások megváltoztatása nélkül használja a honlapot, akkor azt úgy tekintjük, hogy a Felhasználó a honlapon bármilyen cookie küldéséhez hozzájárul. A honlap cookiek nélkül nem működik megfelelően.

A cookiekról való több információ szerzéséhez, beleértve a cookiek fajtáját, kezelését és törlését, látogassa meg a www.allaboutcookies.org vagy www.aboutcookies.org honlapokat.

A felhasználók a cookiekat az alábbi linkeken is szabályozhatják, engedélyezhetik: https://www.aboutads.info/choices és https://www.youronlinechoices.eu.

http://www.networkadvertising.org/choices/ linken lehetőség van egyéb külső szolgáltatók cookiejainak a letiltására is.

Böngészők beállításai:

 • Internet Explorer Eszközök > Internet Opciók > Adatvédelem > Honlapok
 • Mozilla Firefox Eszközök > Opciók > Adatvédelem
 • Safari Módosítások > Beállítások > Adatvédelem
 • Google Chrome: Beállítások > Összetett beállítások mutatása… > Adatvédelem > Tartalmak beállítás…Preferenciák terület > Speciális > Cookie

9.   Adatbiztonság

Gondoskodunk a személyes adatok biztonságáról és megtesszük továbbá azokat a technikai és szervezési intézkedéseket és kialakítjuk azokat az eljárási szabályokat, amelyek az Infotv., valamint egyéb adat- és titokvédelmi szabályok érvényre juttatásához szükségesek.

A személyes adatokat védjük különösen a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés vagy sérülés ellen.

A honlapunkon történő adatátvitelkor az úgynevezett SSL (Secure Socket Layer) biztonságtechnikai eljárás kerül alkalmazásra, amely kódolt adatátvitelt és magas szintű adatbiztonságot nyújt.

10.    Milyen jogaid vannak, milyen döntéseket hozhatsz?

Több adatvédelmi jog áll rendelkezésedre annak érdekében, hogy megtudd mi történik az adataiddal és befolyásold azt.

Az adatkezeléssel kapcsolatos hozzáférés joga:

Elérhetőségeinken bármikor tájékoztatást kérhetsz arról, hogy miként kezeljük személyes adatait, így különösen az adatkezelés köréről, céljáról, időtartamáról, az adatok forrásáról és arról is, hogy kivel osztjuk meg, valamint az adatvédelmi jogaidról. A tájékoztatás kérése ingyenes.

Az adat helyesbítési jog:

Amennyiben az általunk kezelt adatok nem felelnek meg valóságnak, kérheted tőlünk az adataid helyesbítését.

A törléshez való jog:

Kérheted, hogy az adataid töröljük, ha

 • az adatkezelés célja megszűnt
 • az adatot a hozzájárulásod alapján kezeltük és azt visszavontad és nincs más jogalapunk az adatkezelésre
 • az adatodat jogos érdek alapján kezeltük és sikeresen tiltakoztál ellene
 • az adatkezelés jogellenes
 • a törlést jogszabály előírja
 • gyerekek részére nyújtott internetes szolgáltatáshoz kapcsolódik
 • azt bíróság vagy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elrendelte

Az adatkezelés korlátozásához való jog:

Kérheted, hogy az adatkezelést korlátozzuk, ha

 • vitatod az adatok pontosságát
 • az adatkezelés jogellenes, de ellenzed a törlést
 • az adatkezelés célja megszűnt, de neked szükséges a jogi igényed érvényesítéséhez, védelméhez
 • tiltakoztál az adatkezelés ellen és amíg elbíráljuk, hogy a jogos érdekünk elsőbbséget élvez-e

A hozzájárulás visszavonásához való jog:

Amennyiben az adatkezelés a hozzájárulásod alapján történt, a hozzájárulását bármikor visszavonhatod. A visszavonás előtt történt adatkezelésünk ettől jogszerű marad, hiszen akkor még élt a hozzájárulásod. Ahogyan már korábban mondtuk, ugyanazt az adatot egyidőben több célból és alapon is kezelhetjük. Ha visszavonod a hozzájárulásod, akkor a hozzájárulásodon alapuló célból tovább nem kezeljük. Egyéb célból (pl. jogi kötelezettségeinek teljesítése vagy jogos érdekünk) azonban még továbbra is kezelhetjük.

Tiltakozáshoz való jog:

Amikor jogos érdekre hivatkozunk az adatkezelés során, jogod van tiltakozni az adatkezelésünk ellen. Amennyiben azonban bizonyítjuk, hogy az adatkezelésünk okai olyan kényszerítő okok, amelyek elsőbbséget élveznek a te érdekeiddel, jogaiddal szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak, akkor az adatkezelést folytathatjuk.

Adathordozhatósághoz való jog:

Ha azért kezeljük az adataidat, mert hozzájárultál vagy mert szerződésünk teljesítéséhez kell és automatizáltan végezzük az adatkezelést, kérheted, hogy az általunk kezelt adatokat átadjuk neked. Mi pedig nem akadályozhatjuk azt, hogy ezeket az adatokat más adatkezelőnek átad. Sőt, ha kéred mi magunk továbbítjuk neki. Amennyiben szeretnéd mélyebben megismerni a téged megillető adatvédelmi jogokat, az ezzel kapcsolatos részletes szabályokat a GDPR 15. – 21. cikke tartalmazza.

11.    Hogyan érhetsz el minket?

Hivatalos elérhetőségeink:

Székhely: 3000 Hatvan hrsz. 759/9 (Mészáros Lázár út)
E-mail cím: ugyfelszolgalat@adalekmentesen.hu
Nyilvántartó cégbíróság: Fővárosi Törvényszék Cégbírósága
Cégjegyzékszám: Cg. 01-09-306612
Adószám: 26186304-2-10
Közösségi adószám: HU26186304
Képviselik önállóan: Kertész Éva Annamária, Tóth Gábor, ügyvezetők

Ha bármilyen kérdésed, aggodalmad vagy panaszod merül fel az adataid általunk történő kezelésével vagy az adatvédelmi tájékoztatónkkal kapcsolatban, fordulj hozzánk bizalommal.

12.    Hová fordulhatsz panaszoddal?

Először is hozzánk a 11. pontban található elérhetőségeken. A megkeresésedre igyekszünk a legjobb tudásunk szerint, a lehető leggyorsabban, de legkésőbb 1 hónapon belül válaszolni. Szükség esetén a válaszadást 2 hónappal meghosszabbíthatjuk.

Ha panaszt tettél, és nem vagy elégedett a válaszunkkal vagy kérésedet elutasítottuk vagy úgy érzed, hogy az adatvédelmi jogaid egyéb módon megsértésre kerültek, panaszoddal, kéréseddel az alábbi helyekhez fordulhatsz:

 • Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (cím: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c.; telefon: +36-1-391-1400; e-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu)
 • A lakóhelyed vagy tartózkodási helyed szerinti bíróság