Ahogy azt már megszokhattátok, szeretünk az ételeinkre – amik bár készételek és melegítés után már falatozhatók – alapanyagként is gondolni. Így esett meg, hogy előkaptuk két legújabb vegán ízünket és kísérleteztünk velük egyet.
Ezúttal a vegán Bolognai ragunk és a Tárkonyos zöldségragunk került a reflektorfénybe és az az igazság, hogy a végeredmény elképesztően finom lett mind a 4 recept esetében. 😅😍
Persze ezúttal is törekedtünk a rövid elkészíthetőségre és a minimális extra alapanyag használatára, így született meg ez a 4 isteni főétel.
Próbáljátok ki őket, reméljük, nálatok is olyan nagy sikert aratnak majd, mint nálunk! Jó hír, hogy egyikkel sem fogtok sokáig a konyhában ácsorogni, így egy fárasztó munkanap végén vagy éppen a strandolás előtt is összedobhatjátok a kiszemelt receptet.
,,Hot pot” vegán bolognai szósszal
Talán a legegyszerűbb és legkevesebb ,,kiegészítést” igénylő recept ez a ,,hot pot”, ami tulajdonképpen egy brit eredetű főétel. Eredetileg főleg bárány hússal készítették, de ahogy látjátok, bármilyen más raguval is tökéletesen hozza, amit várunk tőle… egy igazán laktató ,,komfort kaját”. Ez a kiadás ráadásul szuper gyors is, hiszen a ragut mi már elkészítettük hozzá. 😉
Hozzávalók 2 személyre:
- 1 üveg POLCZ vegán Bolognai ragu
- a tepsi méretétől függően pár szem burgonya
- só, bors
- friss rozmaring/kakukkfű.
Az elkészítése rendkívül egyszerű, ugyanis a ragut belekanalazzuk egy tepsibe (mi 1 üveggel egy kisebbet töltöttünk meg), majd a krumplit felszeleteljük. Használhattok mandolint is, de szeletelhetitek akár késsel is. Ha vékonyabb szeleteket vágtok, akkor a rétegezésnél érdemes minimum két réteggel dolgozni.
Ha megvagyunk a szeleteléssel, akkor szépen elrendezzük őket a ragunk tetején, megszórjuk sóval, borssal és fűszerekkel, majd mehet is a sütőbe! 180 fokon addig sütjük, míg a krumpli szeletek szépen meg nem barnulnak.
Töltött krumpli-lepény
Maradunk a krumplinál, ugyanis ez a kis párnácska is ezzel az alapanyaggal készül. 😉
Az előkészületi ideje picit több, mint a hot potnak, de jó hír, hogy cserébe a sütési idő minimális.
Ha egy kicsit ügyesebbek vagytok, mint mi és nem folyik ki a töltelék, akkor pedig magatokkal is vihetitek akár a partra, hiszen hidegen is ugyanolyan finom. 😉
Hozzávalók (kb. 6 párnácskához):
- 1 üveg POLCZ vegán Bolognai ragu
- 1 kg krumpli
- kb. 2 pohárnyi liszt (gluténmentes liszttel is működik 😉 )
- só, bors.
Először a krumplikat megfőzzük, majd, ha már megpuhultak egy keverőtálban összetörjük őket. Érdemes egy kicsit hagyni őket hűlni, mert ,,tésztát” fogunk gyúrni belőlük és ez forrón nem biztos, hogy kellemes lesz.
Ha már lehűltek, adagoljuk hozzá a lisztet, amennyit fölvesz. Nagyjából addig gyúrjuk, hogy ne essen szét és jól formázható állagot kapjunk.
Ezután kisebb, nagyjából egyforma méretű lepényeket formázunk belőlük. Egy lepény közepére tegyünk kb. 1 kanál ragut, majd egy másik lepénnyel fedjük le és nyomkodjuk össze őket. Ha mindegyik ilyen ,,páros” elkészült, akkor egy serpenyőben hevítsünk föl egy kis olajat és süssük ki őket, amíg aranybarnák nem lesznek!
Tálaljátok bátran akár tejföllel, kókuszkrémmel, mártogatóssal. És persze próbáljátok ki bátran más POLCZ készételekkel is! 😉
Hideg zöldségkrémleves pirított gombával
A nyári forróságban mi is esne jobban, mint egy laktató, hideg leves?
Tárkonyos zöldségragunkkal ez tényleg pár perc alatt elkészíthető, próbáljátok ki!
Hozzávalók (2 személyre):
- 1 üveg POLCZ Tárkonyos zöldségragu
- kevés víz
- 2 közepes fej csiperkegomba.
Az elkészítéséhez mi turmixgépet használtunk, de akár kézi botmixerrel is ,,nekieshettek”. A leves alaphoz nem lesz másra szükség, csak egy üveg zöldségragura és egy kevés vízre. Ha nem érzitek elég krémesnek az állagot, akkor egy kanál kókuszkrémmel is felturbózhatjátok. 😉
A folyamat nagyon egyszerű: mindent beleöntünk a blenderbe és krémesre turmixoljuk.
A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük, majd aranybarnára pirítjuk egy kis olajon.
Ha elkészült, a leves tetejére halmozzuk és az egészet megszórjuk friss petrezselyemmel. Jó étvágyat!
Gombás-spenótos rizotto
Ha egy krémes egytál ételre vágytok, ez a zöldséges rizotto tökéletes választás! Gazdag, zöldséges szósszal, pirított gombával, spenóttal egy igazán laktató ebéd vagy vacsora.
Hozzávalók (2 főre):
- 1 üveg POLCZ Tárkonyos zöldségragu
- 2 marék rizotto rizs
- zöldség alaplé vagy víz
- 2 marék bébispenót
- 3-4 szem csiperkegomba
- tálaláshoz friss petrezselyem és reszelt sajt vagy sörélesztő pehely.
Az első lépés, hogy a rizst egy serpenyőben elkezdjük alaplében vagy vízben főzni, először csak annyi folyadékban, ami éppen ellepi. Időközben a gombát megpucoljuk, felszeleteljük és lepirítjuk egy kevés olajon. A POLCZ ragut egy kevés vízzel összeturmixoljuk, majd a rizshez adjuk, ebben főzzük tovább. A folyadékot folyamatosan pótoljuk, amíg a rizs meg nem puhul. Ha már majdnem késznek érezzük a rizst, hozzáadjuk a spenótleveleket és a pirított gombát, rottyantunk rajta még egyet, ízlés szerint fűszerezzük és már tálalhatjuk is!
Friss petrezselyemmel és reszelt sajttal vagy sörélesztő pehellyel tálaljuk.
20 féle POLCZ étel online vásárlása