Mik azok a POLCZ termékek?- gyakori kérdések

,,Sokan kérdeztétek”… és tényleg!
Vannak olyan kérdések, amik rendszeresen fölmerülnek a POLCZ termékek, a szállítás vagy más témák kapcsán. Ezért arra gondoltunk, kiemelünk néhány ,,gyakran ismételt kérdést” és válaszolunk rájuk egy picit bővebben.  

Persze sok mindenről olvashattok a GYIK menüpont alatti leírásban is, de mint tudjuk, ismétlés a tudás anyja, ezért jöjjön 5 olyan kérdés, amikre a leggyakrabban vagytok kíváncsiak! 😉

Gluténmentesek-e az ételeink?

Tagadhatatlan, a dobogó csúcsán ez a kérdés áll! A válaszunk röviden az, hogy sajnos nem.
Bővebben kifejtve viszont hamar kiderül, hogy a Káposztás pulykán kívül (amiben árpagyöngy van) nem használunk semmilyen glutén tartalmú összetevőt az ételekhez. Viszont jelenleg búzalisztet is felhasználó üzemben készülnek az ételeink. Így hiába a sok takarítás és tisztogatás, nem tudjuk garantálni a 100%-os gluténmentességet ezen a téren. Vagyis a keresztszennyeződés lehetősége fönnáll.

Természetesen dolgozunk a megoldáson, hiszen tudjuk, hogy ez nagyon sokatok számára fontos és mi is szeretnénk, ha ezt a mentességet is elmondhatnánk végre az ételeinkről! Persze ez nem kis feladat, de #keepcalm, rajta vagyunk az ügyön. 😉

Visszavesszük-e az üvegeket?

Természetesen a kezdetek óta foglalkoztat minket (is) ez a kérdés, hiszen sok olyan vásárlónk van, aki gyakran vagy éppen nagyobb mennyiségben fogyasztja az ételeinket, ezért sok üvege fölgyűlik rövid idő alatt. Emellett pedig szeretnénk minél környezettudatosabban dolgozni, vagyis a jelenlegi körülményeinkhez mérten olyan anyagokat és folyamatokat használni, amikkel nem generálunk hatalmas öko lábnyomot.
Budapesti telephelyünkön sokáig működött az üvegvisszavétel, bár ezeket sem újratöltésre használtuk, hanem próbafőzésekhez. Az újratöltés remekül hangzik és valóban igen jó módnak tűnik arra, hogy bent tartsuk a körforgásban a kiürült üvegeket, de sajnos ez rengeteg szabályozással és teherrel jár ipari körülmények között. Vagyis nem elég egy kis mosószeres-meleg vizes öblítés, mint otthon. 😉
Kezdve azzal, hogy nem végtelen az újratölthetőség, továbbá rengeteg víz, vegyszer és egyedi jelölő rendszer kiépítésével és felhasználásával jár, meg persze hatalmas gépparkkal, hogy országosan visszagyűjtsük őket. Ezekről pedig mind tudjuk, hogy igen költséges beruházások, amiket jelenleg sajnos nem engedhetünk meg magunknak, lévén nem egy multinacionális vállalat vagyunk.
Semmit sem szeretünk csak félig, vagy ímmel-ámmal végezni, így a megfelelő üveg visszatöltési lehetőségeket is fontolgatjuk egyelőre… Végülis senki sem szeretne rosszul csírátlanított üvegből falatozni ugye?

Szóval, amióta fellépett a covid helyzet és leköltöztünk új telephelyünkre, Hatvanba, sajnos a visszavétel is szünetel.
De pánikra semmi ok, a háttérben ezer újításon dolgozunk, így az üvegek sorsán is! Keressük a lehetőségeket és ha sikerült olyasmit találni, amivel nem terhelünk Titeket sem plusz költséggel és mi is elégedettek vagyunk, mindenképp fogunk szólni. 😉

Újrahasznosítás otthon…házi fagyinak is tökéletes tároló


Addig pedig hasznosítsátok újra őket otthon, vagy ajándékozzátok el azoknak, akik pont ilyen üvegre vágynak, amibe például lekvárt tehetnek el.

Hol kaphatók a POLCZ termékek?

Nos, erre csípőből rávághatnánk, hogy természetesen az polczfood.hu webshopban, de tudjuk, hogy nem mindenki él-hal az online vásárlásért. Kezdetben csak tőlünk szerezhettétek be kedvenc tartós készételeiteket, de idővel mi is beláttuk, hogy sokaknak fontos az, hogy a boltok polcaink megfoghassák a termékeket. Vagy éppen ne kelljen megadott darabszámokat hazavinni, ha csak egyet kóstolnának meg.
Ezért elindítottuk viszonteladói hálózatunkat, ami mára már igencsak földuzzadt és országosan több száz lelőhellyel bővült!
Persze biztosan van még olyan bolt, ahol nem figyelnek a polcokon a polczok, így ha van javaslatotok, hol látnátok még szívesen, küldjétek el nekünk bátran az elérhetőségüket és fölvesszük velük a kapcsolatot!

De hol is tudhatjátok meg, hol kaphatók a POLCZ termékek? Mi sem egyszerűbb, irány az polczfood.hu weboldal, válasszátok a Hol kapható menüpontot és máris kikereshetitek a Hozzátok legközelebbi partnerünket!

Zöldek vagyunk, vagy mégsem?

Mi van a csomagban?

Nos, mi azt sosem állítottuk, hogy ,,szuperzöldek” lennénk, de tény, hogy törekszünk jobbak lenni ezen a téren is. 😊 Ezért használunk befőttesüveget és újrahasznosított papírt a csomagoláshoz. Ráadásul a csomagokba kerülő térkitöltő sem műanyag, ahogy ezt elsőre sokan gondolják. Egy korábbi cikkünkben bővebben is meséltünk róla. 😉

Miért csak ennyi ételünk van?

Nos, a kérdés jó, de megnyugtatunk mindenkit, a fogások száma lassan, de biztosan növekszik! 😉 Igaz gyakran sokkal lassabban, mint szeretnénk, de folyamatosan dolgozunk új ízeken a háttérben! Sőt, azt is eláruljuk gyorsan, hogy már tényleg nem kell sokat várni és érkezik is egy új finomság.

Mivel minden ételünket gondos odafigyeléssel igyekszünk kikísérletezni, amibe az alapanyagok kiválasztása és az ,,íz-tesztek” is beletartoznak, a próbafőzési időszak gyakran években is mérhető. Ráadásul a hőkezelés miatt extrán oda kell figyelnünk mindenre, hiszen ez a folyamat sokszor változtat az ízeken is. Ezt a próbát pedig sok alapanyag nem állja ki.
Ilyenkor rengeteget főzőcskézünk, kóstolunk és addig kísérletezünk, amíg át nem megy a saját belső mércénknek az adott fogás. Ezt tényleg úgy kell elképzelni, hogy összeülünk az irodában és közösen kóstolgatjuk a legutóbbi főzetet. 😊
Szóval ne aggódjatok, nem marad örökre 13 készételünk, sőt! Hamarosan bővül is a kínálat!

+1 bónusz kérdés: Meddig állnak el a POLCZ termékek?

Minden ételünk tartósítószerek nélkül, kizárólag hőkezeléssel készül és így is elállnak több, mint egy évig! Ráadásul hűtés nélkül, vagyis akár az irodai fiókban vagy a kamrapolcon is tarthatjátok őket.
A pontos lejárati időket a kupakokon és a webshopunkban a termékleírásokban is megtaláljátok.13 féle POLCZ étel online vásárlása

Olvasd el, mit írtak rólunk!

Gyakran ismételt kérdések a POLCZ ételekről

Hol tudom beszerezni a POLCZ ételeket?