Esküvői dekoráció befőttesüvegből

A nyári időszak igazi lakodalmas főszezon. Minden menyasszony arra vágyik, hogy emlékezetessé varázsolja a nagy napot, ebben pedig kiemelt szerephez jut az esküvői dekoráció, hiszen itt valóban csak a kreativitás és az egyéni elképzelések szabhatnak határt. Az utóbbi években töretlen népszerűségnek örvendenek a rusztikus, vintage és zero waste stílusú dekorációk, ahonnan nem hiányozhatnak a változatos befőttesüveg-kiegészítők sem. Most mutatunk nektek 5 +1 fantasztikus és egyszerűen megvalósítható ötletet, melyekhez összegyűjtött POLCZ-os üvegeiteket is könnyedén felhasználhatjátok.

A dekorációban az a jó, hogyha rendelkeztek némi kézügyességgel és képzelőerővel – na meg egy összetartó koszorúslány csapattal – alacsony költségvetésből is varázslatos, egyedi hangulatot teremthettek. Ha DIY dekorációt álmodtatok meg magatoknak, a befőttes üvegeknél nem találtok sokoldalúbb kelléket! Legyen szó gyertyatartóról, vázáról, lámpásról vagy köszönőajándékról, bármit kihozhatsz belőlük. Lássuk is, hogyan!

Fények és illatok

forrás: Pinterest

Egy kis virág ide, néhány mécses oda, és már kész is az asztaldekoráció! Az üvegeket tetszés szerint bevonhatjátok csipkével, jutával, vagy az esküvőhöz színben passzoló szalagokkal. Sőt, tehettek mellé facikkelyeket vagy régi könyveket a hamisítatlan vintage hangulatért. A gyertyákat akár vízbe is tehetitek, hogy még különlegesebb legyen az összhatás.

Elő az égőkkel

forrás: Pinterest

A világítás az esküvői dekoráció lelke, a befőttesüvegek pedig remek lámpásként funkcionálnak, melyeket fellógatva, asztalra helyezve vagy akár virágokkal kombinálva is megálmodhattok. Elemes ledszalagokkal, LED izzós gyertyával egyaránt mobilis lesz, vagyis bármely sarkot feldobhattok egy kis hangulatfénnyel.

Irány a ceremónia

forrás: Pinterest

Sok minden múlik a jó belépőn, ezért nem árt, ha a boldogító igenhez vezető utat is virágba borítjátok. Az üvegekben az a nagyszerű, hogy könnyedén rögzíthetitek madzagokkal és szalagokkal kampókra vagy földbe szúrt falécekre, így még emlékezetesebb lesz a bevonulás.

Hagyj üzenetet

forrás: Pinterest

Az üvegek alap funkciója a tárolás, miért ne használhatnátok ki ezt a nagy napon? Kérjétek meg a vendégsereget, hogy jókívánságaikat a hagyományos vendégkönyv helyett a kihelyezett – nevekkel és dátummal ellátott – üvegekbe tegyék. Bontsátok ki egy év múlva ugyanazon a napon és nosztalgiázzatok a megható üzeneteket olvasva!

Limonádét mindenkinek

forrás: Pinterest

Frissítsétek fel a szomjazó násznépet ínycsiklandó házi limonádéval! Ne vesződjetek a díszes poharakkal, címkézzetek fel néhány üveget – ráírhatjátok a vendégek neveit – és töltsétek meg hűsítő, gyümölcsös finomságokkal. Akár egy komplett limonádé standot is kihelyezhettek több ízzel, a vendégek pedig csapolhatnak maguknak a kedvencükből!

+1 tipp: Köszönőajándék másként

forrás: Pinterest

Ha ajándékról van szó, mindenki szeret hasznos dolgokat kapni. Felejtsétek el a sokadik hűtőmágnest, és tegyétek egyedivé a vendégek apró meglepetéseit! A környezettudatosság jegyében ültethettek virághagymát vagy palántát a befőttesüvegbe, de megtölthetitek édességgel, mézzel vagy lekvárral is. A vendégek évek múlva is emlékezni fognak rá!

Ezekkel a látványos és praktikus inspirációs ötletekkel még személyesebbé tehetitek az ünnepet, ráadásul új adalékanyag-mentes készételeiteknek is helyet csináltok a kamrában. Üres POLCZ-os üvegeitek alig várják, hogy a felsoroltakhoz hasonló szemet gyönyörködtető megoldásokban szülessenek újjá életetek legszebb napján!13 féle POLCZ étel online vásárlása

Olvasd el, mit írtak rólunk!

Gyakran ismételt kérdések a POLCZ ételekről

Hol tudom beszerezni a POLCZ ételeket?