POLCZ Zöldséges csirkeragu

Rólunk írták – Forbes

[Az írás a forbes.hu-n jelent meg rólunk]
Netről lehet rendelni, két perc alatt mikróban melegíthető, és mentes mindenféle adalékoktól, nincs benne cukor, tej és tartósítószer sem.
A tartósítást nem tegnap találták fel, a kémiai tartósítószerek és a hűtőszekrény megjelenése előtt is megoldotta az emberiség, hogy sokáig elálljanak az ételek. Nem kellett hozzá más, csak hő és hermetikus zárás. Ezzel a hagyományos eljárással készít adalékmentes készételeket Polcz márkanéven az Adalékmentesen, amit két fiatal, Kertész Éva Annamária és Tóth Gábor alapítottak, és olyan vevőket céloznak meg, akik egészségesen élnének, de nincs idejük vagy kedvük magukra főzni.
Olyan komplett ebédet kínálnak, ami 2 perc alatt mikróban vagy serpenyőben megmelegíthető, mentes mindenféle adalékoktól, nincs benne cukor, tej és tartósítószer sem. Ennek ellenére sokáig eláll, állításuk szerint még csak hűtőbe se kell tenni, elég csak levenni a polcról otthon vagy a munkahelyen, amikor szüksége van rá az embernek. Internetes áruházukban jelenleg tízféle termék kapható, olyan ételeket kell elképzelni, mint például zöldséges csirkeragu, fűszeres bab füstölt tarjával vagy marokkói csicseriborsó.

Konzerv, máshogy

Az ötlet akkor született meg bennük, amikor a nagy rohanásban nem volt idejük főzni, de rátaláltak a betárazott lecsóra, amit még Éva anyukájától kaptak. Pár perc alatt megmelegítették, és már ettek is belőle. Szerettek volna még ilyen kajákból feltankolni, de a boltokból hiányolták az olyan készételeket, ami gyorsan megmelegíthető és tartós, még sincs tele adalékanyaggal és tartósítószerrel. Ezért elhatározták, hogy egészségtudatos embereknek gyártanak a konzervek helyett tartós ételeket. A 2016-os évet arra szánták, hogy munka mellett kikísérletezzék azokat a recepteket, amik működnek nagy darabszámban is, és tartani tudják az adalékmentes üzletpolitikát. “Komoly munka volt felkutatni minden hozzávaló esetében a nekünk megfelelő alapanyagot, például kókusztejből is sokfélében van mesterséges anyag, de még a legtöbb sóhoz is csomósodásgátló adalékot tesznek” – meséli nekünk Tóth Gábor. Céget alapítottak, és a korábbi vállalkozásukból (lakásokat újítottak fel és adtak el) saját elmondásuk szerint úgy 7-8 millió forintot fektettek az üzlet beindításába. A receptjeik megvoltak, de keresniük kellett konzervgyártót, ahol egy-egy napra kibérelve a gyártósort nagy darabszámban el tudják készíteni az ételeket. Végül Vecsésen találták meg a partnerüket, akikkel azóta is készíttetik a konzerveket. “Az elején egyszerre legyártottunk 3 000 adagot, aztán várnunk kellett pár hónapot, mire el tudtuk adni az összeset.” Hogy felpörgessék az üzletet, forrásra volt szükség, amihez az önerejük már kevés volt. 2017-ben keresték fel a Hiventurest és kaptak inkubációs befektetést a Hiventurestől, ekkor új céget is alapítottak a Polcz termékek mögé, ez lett az Adalékmentesen Kft. A 9 millió forintos tőkeinjekció mellé még egy milliót tettek be saját zsebből, ebből
frissítették az arculatot és a honlapjukat, valamint a csomagoláson is változtattak: a korábbi műanyag tálca helyett most már üvegben porciózzák a készételeket.
Mostanra ott tartanak, hogy a 3 000 adagot körülbelül 3 hét alatt adják el. A mindenféléktől mentes élelmiszerek piaca felfutóban van, és most nem csak a vegánokra kell gondolni, rengetegen szenvednek valamilyen ételallergiától vagy -érzékenységtől, vagy csak szimplán egészségtudatosak, és kiiktatják a cukrot és tartósítószereket az étrendjükből. Korábban már írtunk a Répa Retek vegán ételkiszállítóról, valamint az Absorice-ról, akik rizslisztből készült fehércsokoládét készítenek ételérzékenyeknek, és most vette meg őket a Cerbona (erről a 2018. márciusi számunkban lehet olvasni). Az eredeti cikket IDE KATTINTVA találod. 12 féle POLCZ étel online vásárlása Olvasd el, mit írtak rólunk! Gyakran ismételt kérdések a POLCZ ételekről Hol tudom beszerezni a POLCZ ételeket?