POLCZ – Az adalékmentes, valódi alapanyagokból, mindössze 2 perc alatt elkészíthető finom főétel

[Az írás a modernegeszseg.hu-n jelent meg rólunk]
A Polcz adalék-, tartósítószer-, tejtermék- és hozzáadott cukortól mentes, hűtés nélkül tárolható és 2 perc alatt elkészíthető ételei ugyanúgy készülnek, mintha csak otthon főznénk őket. Azzal a nem elhanyagolható különbséggel, hogy ezeket egy speciális nagynyomású hőkezelésnek vetik alá, mert csak így lehet a zöldségeket és húsokat tartalmazó ételeket megóvni attól, hogy megromoljanak. A készételes vállalkozás ötlete néhány évvel ezelőtt született meg az igencsak más területről érkező, fiatal tulajdonosok fejében. Korábban mindketten a gépész karon végeztek. Egy évig tartott a terveiknek megfelelő konzervipari technológiához illeszthető receptek kifejlesztése. Hosszú volt az út, mire a kész termékekig eljutottak, ami 2018 márciusa óta már üveges kiszerelésben és új csomagolásban kaphatóak. Mindig is ez volt a cél, mert ez környezettudatosabb választás, mint a műanyag tálca, és nem oldódik ki belőle semmilyen káros anyag, sőt így, még az étel is finomabb. „Az ötlet saját igényből jött. Általában nagy rohanásban voltunk, de igyekeztünk figyelni arra, hogy az étkezések során ne vigyünk a szervezetünkbe felesleges cukrot és tartósítószert. Mindig megnéztük, hogy mi van a bolti ételek csomagolására írva, mert persze, először mi is ott keresgéltünk. A hagyományos konzervek helyett olyanokat kerestünk, amik tartalmasak, a tápanyagok is benne vannak, ráadásul adalékanyagok nélkül. Anyukám nagyon sokat főz be és sokszor készített lecsót is. Egyik nap anyukám lecsója óriási segítség volt. Az ötlet tehát onnan ered, hogy ilyet a boltban nem találtunk. Ezért kezdtünk kísérletezgetni, ami nagyjából egy évig tartott.” – mesélte nekem az egyik tulajdonos. Jelenleg tízféle egytálételük van. Az első három, a zöldborsós, az ananászos és a mustáros, édesanyjuk receptje alapján, de egészségtudatosabbra variálva készült.
Minden étel valódi alapanyagokat tartalmaz, és kizárólag hőkezeléssel tartósított, mégis hosszú hónapokig eláll, hűtés nélkül a kamrapolcon vagy akár egy fiókban is.
Egy üveg étel 350 grammos, ami így önmagában egy adagnak felel meg. Ha esetleg egyszerre mégis sok lenne, a felbontás után néhány napig a hűtőben is eláll. Van közöttük olyan, amihez barna- vagy vadrizs is jár és van, ami annyira sűrű, illetve zöldséges, hogy az már úgyis komplett. Lehet hozzájuk plusz köretet is készíteni (étrendi diétától függően pl. rizstésztát vagy pl. kuszkuszt) és akkor már rögtön két adag ételünk lesz 1150 és 1290 Ft közötti áron. A minőség mindig garantált, mert az ételeket valóban tartalmas és természetes alapanyagokból készítik, amiket maguk szereznek be. Mint például a füstölt tarját is, amit rendes füstöléssel és egy adalékmentes (tehát csomósodásgátló nélküli) sóval készít egy magyar cég. A mustáros marhába pedig egy kézműves, hozzáadott cukor nélküli mustár kerül. Ez utóbbi egyébként az egyik kedvencem, a Lecsós pulykagombóc, illetve az Ananászos csirke rizzsel és a Zöldséges csirkeragu mellett. A húsos ételekben minden esetben valódi színhús van, nem holmi csontokról mechanikusan lefejtett cafatok. Jelenleg is kísérleteznek új ételekkel, hasonlóan magas minőségben. Egyre nagyobb a kereslet ezekre a 2 perc alatt megmelegíthető, egészséges és finom ételekre. Egyre több Bio, illetve reform boltban kaphatóak és rohamosan növekszik azok száma is, akik a webshopból rendelnek, országosan 4-6-8-12 vagy akár még nagyobb csomagokat a polcra tehető Polcz-os finomságokból. Írta Kis Szilvia Az eredeti cikket IDE KATTINTVA találod. 12 féle POLCZ étel online vásárlása Olvasd el, mit írtak rólunk! Gyakran ismételt kérdések a POLCZ ételekről Hol tudom beszerezni a POLCZ ételeket?