Gluténmentes nyaralás könnyedén

Itt a nyár, most már hivatalosan is, indulhat a nagy betűs NYARALÁS!
Persze ez mindenkinek mást jelent. Van, aki a vízparton szereti süttetni magát jópár napon keresztül. Van, aki az aktív pihenés közben kapcsolódik ki és hegycsúcsokat hódit. Akad, aki várost néz, bejár minden múzeumot és nevezetességet. Más szedi a sátorfáját (szó szerint) és kivonul a természetbe campingezni.
Bármelyik formáját is választjátok a pihenésnek, az biztos, hogy az egyik központi kérdés mindig az lesz: mi legyen az ebéd, vacsora? 😃 Főleg, ha például gluténmentes étrendhez kell igazodni…

Természetesen, ha más vidékre/országba utazik az ember, érdemes a helyi gasztronómia különlegességeit is feltérképezni, hiszen ez is a kultúra része. Mi történik akkor, ha nem vagyunk benne biztosak, hogy lesz olyan hely, ahol a diétánkba illeszthető ételek közül tudunk válogatni? Vagy nem szeretnénk minden nap többször étteremben, bisztróban enni, esetleg nincs kedvünk a pihenés napjait is főzéssel tölteni?

Ne aggódjatok, mert elég sok ötlet van a tarsolyunkban, amivel megkímélhetünk Titeket a kellemetlen nyaralós sztoriktól! Már persze, ami az evést illeti…😅

Gluténmentes finomságok 2 perc alatt

Jó dolog a szendvics, de azért nem árt, ha meleg étel is kerül a napi elemózsiák közé, ha hosszabb utazásra készülünk. Főleg, ha gyorsan elkészül és főzőcskézni sem kell hozzá!
A POLCZ készételek mindegyike glutén-, tejtermék-, adalékanyag-, tartósítószer-, hozzáadott cukor és tojásmentes, vagyis bárhová magatokkal vihetitek! Akár egy kisebb táskában is elférnek, így bőven marad hely a többi túrafelszerelésnek is.
Legyen szó campingezésről, lakóautós túráról, erdei kalandozásról, hegymászásról, vitorlás kirándulásról, készételeinkre mindig számíthattok. 😊 Mivel nem kell őket hűtőben tárolni, ezért nem akadály az sem, ha kiköltöztök velük egy hétre az erdőbe. Ehetitek hidegen, vagy melegítve is, vízparton, hegycsúcson, horgászás közben, vagy éppen a vitorláson ringatózva.

Mentes ebéd 2 perc alatt bárhol, bármikor

TIPP: ha a nyári táborban nincs lehetőség mentes ebéd vagy vacsora választására, csak dobjatok be pár POLCZ készételt a kis lurkók táskájába! Így biztosak lehettek benne, hogy tápláló finomságot ehetnek minden nap. 😉

Gyors mentes snackek

Ha Ti is azok közé tartoztok, akik étel intolercia miatt messziről elkerülik a strandos lángos részleget, akkor van egy jó hírünk! Nem mentes lángos recepttel jövünk, de biztos, hogy ezeket a szuper snack ötleteket is szeretni fogjátok. 😉

Korábbi bejegyzéseinkből készítettünk Nektek egy kis válogatást, a receptek mindegyike tökéletes lehet kirándulásokhoz, városnézéshez vagy akár strandolós napokhoz is. Variáljátok őket kedvetek szerint és élvezzétek a finom falatokat!

Chilis babos hasénk akár egy főétkezésnek is beillik és a helyzet az, hogy nagyon nehéz abbahagyni. 😅 Gluténmentes étrendbe illesztve is elkészíthető, akár mentes leveles tésztával, vagy ha a házira esküsztök, saját tésztával is.

Ha húsos verzióban készítenétek el, bátran töltsétek meg Füstölt tarjás babraguval, vagy Magyaros babraguval!

Sós snack ötlet tárházunk itt még nem merült ki, ugyanis Bolognai ragunkat és vegán Pecsenyekrémünket is bevetettük 1-1 szuper recepthez.

Ha csak egy napos a nyaralás

A nyári hónapokban mindenki igyekszik a hétvégéket is kihasználni ,,mininyaralásokra”, ilyenkor mi is nyakunkba vesszük a hazai városkákat és megnézzük a helyi látványosságokat. Ha éppen tikkasztó a hőség, akkor pedig irány a Balcsi!


Persze a harapnivaló sem maradhat ki a táskából, korábbi receptjeink között remek szendvics, vega és húsos burger illetve tortilla ötleteket is találtok. Ezeket bátran vigyétek magatokkal, ha a tejtermékeket kihagyjátok belőlük, akkor biztosan nem lesz gond a melegben való utazás sem. 😉

Gluténmentes tortillával vagy bucival pedig egy fullos, mentes strandkaját is készíthettek magatoknak, ami biztos, hogy feledteti Veletek a lángosevés hiányát.

TIPP: dobjatok a sós falatok mellé egy kis édeset is! 😉 Webshopunkból mennyei Viblance granolákat is rendelhettek, amik kis helyen is elférnek és tuti biztos, hogy jól indul tőlük a napotok!
Ebéd utáni nasinak pedig mehet a táskába a kedvenc Buba Ball datolyagolyótok! Ezek a vegán finomságok amellett, hogy isteni finomak, két étkezés között értékes energiát is adnak, így tökéletes útitársak lehetnek túrázáshoz is.
18 féle POLCZ étel online vásárlása

Olvasd el, mit írtak rólunk!

Gyakran ismételt kérdések a POLCZ ételekről

Hol tudom beszerezni a POLCZ ételeket?