Novemberben egy újabb ,,elsőt” éltünk át együtt a POLCZ történelemben, ugyanis a JOY napok keretében megrendeztük életünk első LIVE napját. Az akció első napján, csütörtökön egész nap élőben követhettétek az eseményeket a POLCZ főhadiszálláson, ráadásul nem csak a csapat életébe leshettetek be, hiszen Vályi Pista és a Trans-Sped Kft. képviselői is velünk tartottak.
No, de hogyan is jönnek ide az indiai ételek? Máris mondjuk!
Élőben a POLCZ üzemből
Vályi Pista neve mára már egybefonódott az autós újságírással, saját bevallása szerint is autóbolond. Akinek ismerősen cseng a neve, régebbről a Totalcar, egy ideje pedig a Speedzone arcaként ismerheti. Emellett szeret mindig tanulni, magát ,,gondolkodó médiamajom”-ként aposztrofálja, nem utolsó sorban pedig egy véletlen személyes találkozásnak köszönhetően kiderült, hogy rajong a POLCZ Indiai csicseriborsó ragunkért.
Pistát persze nem csak az autós tartalmaiért érdemes követni, hiszen egyenes ember lévén ,,ami a szívén, az a száján”. Ezért is gondoltuk úgy, hogy nem is lehetne jobb műsorvezetője november 9-ei ,,LESS BE A KULISSZÁK MÖGÉ” napunknak, ahol a sok érdekesség, háttérsztori, főzőcskézés, virtuális üzemlátogatás mellett sokat mókáztunk is.
Másik vendégünk a Trans-Sped Kft. képviseletében Bátor Balázs volt, aki beavatott mindenkit a Trans-Sped történetébe és a legújabb, extra csomagolásmentes szállításunk, a ZERO hátterébe is.
Izgalmas napunk volt, szuper beszélgetések kerekedtek ki Pista, Vica, Gábor és Balázs között, megmutattuk a raktári sürgés-forgást, főztünk és egy szerencsés nyertesnek a Polcz rendelését is kivittünk személyesen.
Elég sűrű volt a program, de nagyon élveztük, így biztosan lesz még hasonló alkalom!
Vegán indiai ételek a fókuszban
Ezúttal egy i s t e n i tofus indiai recepttel érkezünk, ugyanis Pista aznap elkészítette a konyhánkban ezt a finomságot – természetesen kedvenc POLCZ Indiai csicseriborsó ragujával. Két üvegből az egész stáb és még az iroda is jóllakott, így ha szeretnétek egy melengető, laktató és kiadós ebédet rittyenteni, ezt mindenképp készítsétek el!
Jó hír, hogy január végéig tart VEGÁN KÉSZÉTEL AKCIÓnk, így minden vegán POLCZ kedvenceteket szuper kedvezménnyel, 1.299 Ft-ért szerezhetitek be! Igen, az Indiai ragut is. 😉
Pista kedvence
Mondanunk sem kell, hogy a délelőtti forgatásban már 12 körül igencsak megéhezve álltunk neki az újabb élő bejelentkezésnek, a konyhában terjengő remek illatok pedig tovább fokozták a hangulatot. Szerencsére nem kellett sokat várnunk az elkészült fogásra, ugyanis az előkészületekkel együtt körülbelül 15 perc után már tálaltuk is az indiai ebédünket.
Pista ezúttal tofuval készítette ezt a fogást, de természetesen sült csirkehússal is kiegészíthetitek (receptet a csirkés verzióhoz lentebb találtok 😉).
Hozzávalók:
- POLCZ Indiai csicseriborsó ragu
- pritamin paprika
- tofu (vagy csirkehús)
- mogyoró (cserélhetitek kesudióra vagy földimogyoróra is)
- feketesó, bors
- kókuszolaj
- kókusztejszín
- basmati rizs.
Az elkészítése rendkívül egyszerű, Pista máris mutatja, csak kattintsatok a videóra!👇
A nap folyamán nagyon izgalmas beszélgetéseknek lehettünk szem és fültanúi, az ezekből készült videóinkat hamarosan láthatjátok majd a közösségi média felületeinken. Ha még nem követnétek minket, keressétek a facebook, instagram és tiktok csatornáinkat!
Csirke korma POLCZ indiaival
Az indiai ételek között a korma curry egy ,,alap” finomság, ami általában valamilyen hússal, krémes szósszal, sok zöldséggel és magvakkal készül, így Indiai ragunk tökéletes választás, ha emellé teszitek le a voksotokat. Illatos krémes ragunk csirkehússal kiegészítve fejdelmi étel lesz!
Hozzávalók:
- 1 üveg POLCZ Indiai csicseriborsó ragu
- 1 kg csirkemellfilé
- 20 dkg görög vagy kókusz joghurt
- 1 fej vöröshagyma
- 1 ek olaj
- 2 ek vaj.
Így készült:
A csirkemellet tisztítsuk meg, majd vágjuk 2-3 cm-es darabokra és tegyük félre, amíg elkészítjük a szószt.
Az Indiai csicseriborsó ragut késes aprítóba kanalazzuk – ha még intenzívebb ízt szeretnétek, tegyetek még hozzá ízlés szerint fűszereket, chiliport, kardamomot, gyömbért vagy fokhagymát. 🔥🧄 Dolgozzuk össze a gépben, míg egynemű, krémes massza nem lesz, majd keverjük hozzá a joghurtot. 🥄🥛 A szószt ezután adjuk a csirkemellkockákhoz és alaposan keverjük össze. Fedjük le a tálat, majd rakjuk 1-2 órára a hűtőbe. ❄
Tegyük az olajat és a vajat egy serpenyőbe, adjuk hozzá az aprított hagymát és pirítsuk addig, amíg a vaj meg nem karamellizálódik. 🧈💥 Végül adjuk hozzá a joghurtos csirkét és főzzük így még 12-15 percig. Fogyasszuk bulgurral vagy rizzsel és tálaljuk ropogós pirított kesudióval.😋👌
18 féle POLCZ étel online vásárlása