Kreatív játék újrahasznosított anyagokból

Beköszöntött az igazi őszi idő, amikor is a hűvösebb, esős napokon nem sok kedvünk van kimenni a szabadba. 🌦🌬🥴😬Persze, ha gyerekek is vannak a családban, akkor ilyenkor elindul a fejtörés, mivel is kössük le a kicsiket a négy fal között. A feladat nem egyszerű, főleg, ha a képernyő időt is mellőznétek, de jó hír, hogy megérkezett a felmentősereg, mégpedig egy kreatív játék formájában! 🐠🪝
Ne izguljatok, nem kell azonnal berohannotok a legközelebbi játékboltba, hiszen ez a szuper kézműves játék újrahasznosított alapanyagokból, a gyerekekkel közösen készítendő. Tökéletes elfoglaltás egy borongós őszi napra. 😉

Mindenből lehet játék

Tudjátok, hogy imádjuk a sok-sok újrahasznosítási ötletet, amit ti küldötök nekünk, hiszen ez is megmutatja, milyen sokszínűen használhatók befőttesüvegeink. 😍🥰♻ Megtöltitek mindenféle finomsággal, vagy éppen kidekoráljátok, netán tárolónak használjátok őket. No, de most olyasmit mutatunk, amivel a kisebbeket is bevonhatjátok az újrhasznosításba, ráadásul mindezt játékos módon! Sőt, nem csak az újrahasznosítás a lényeg, hanem egy szuper kreatív játék is születik.

Ezúttal a kupakok lesznek segítségünkre és jó hír, hogy nagyrészt az otthon is fellelhető kreatívkodásra szánt eszközökkel kivitelezhetők.
Az elkészítésük egyszerű, már mutatjuk is!

DIY repolcz házi horgásztó

Amire szükségetek lesz hozzá:

  • POLCZ (és más) kupakok
  • akril festék és ecset
  • filc anyag vagy kartonpapír
  • szemek (ezt filccel is megrajzolhatjátok)
  • filctoll
  • hurkapálca
  • madzag
  • erősebb kis kör mágnesek (,,pecabotonként” 2 db)

Így készítettük:

a megtisztított kupakokat két rétegben lefestettük a kiválasztott akril festékkel. Amíg a rétegek száradnak elkészítettük a halacskák uszonyait és farkát, amit vagy színben passzoló vastagabb filc anyagból, vagy vastagabb kartonból vágtunk ki (tetszőleges méretben és formában).
Ha a festék megszáradt, indulhat az összeállítás!

Minden halacska kap 1-1 uszonyt és egy farkincát, amit ragasztópisztollyal vagy más erősebb ragasztóval is rögzíthettek, illetve egy szemet és természetesen pikkelyeket is. Ezeket filctollal is felrajzolhatjátok, ha esetleg ,,szem” nem lapul a kézműveskedős fiókban.

Ha ezzel elkészültünk, akkor jöhetnek a pecabotok, ami már igazán gyerekjáték volt! A hurkapálcákra ráerősítettük a madzagot, majd a szabad végüket két mágnes közé fogtuk.

Indulhat is a házi pecabajnokság! 🤩🐠🪝 Ki tudja a legrövidebb idő alatt a legtöbb halacskát kihorgászni?Élvezzétek ki az együtt töltött időt és az alkotás örömét, mindeközben pedig készítsetek szuper játékot a gyerekekkel közösen! És hasznosítsátok újra a háztartásban fellelhető alapanyagokat is. 😉♻
18 féle POLCZ étel online vásárlása

Olvasd el, mit írtak rólunk!

Gyakran ismételt kérdések a POLCZ ételekről

Hol tudom beszerezni a POLCZ ételeket?