Kalandozások POLCZ finomságokkal

Ez a tél nem volt igazán kemény hozzánk és így február végén már egyértelműen érezni a tavasz illatát a levegőben.
Igazán kegyes hozzánk az időjárás, hiszen rengeteg szép napos hétvégével ajándékoz meg minket, ezért arra gondoltunk, megosztunk Veletek pár szuper kirándulós helyet, hátha Ti is kedvet kaptok egy kis hétvégi kiruccanáshoz.

Irány a természet, a sok otthoni teendőt meg engedjétek el, majd mi főzünk helyettetek, így az adalékmentes étkezésre sem lesz gondotok! 😉

Jöjjenek hát a kedvenc útvonalaink, természetesen POLCZ készételekkel megspékelve, hiszen van élet a szendvicseken túl is, ha kirándulásról van szó.
Aki netán nem szimpatizál az erdőkkel, annak sem kell elmenekülnie, mert készültünk más látnivalókkal is. 😉

BUDAPEST ÉS KÖRNYÉKE

A nagyvárosi élet önmagában szuper lehet, azonban néha jól esik a rohanós hétköznapokból kiszakadni és feltöltődni a természetben. Akinek ehhez egy Margit-szigeti séta kevés lenne, bátran szemezgessen a kigyűjtött útvonalak közül.

Ezek a kirándulások nem igényelnek extra állóképességet, de ha mégis egy kis plusz energiára lenne szükségetek, kapjatok elő a táskából egy NAKD szeletet, ebédre pedig jöhet valamelyik POLCZ finomság az egyik pihenő padon. Nincs is jobb, mint madárcsicsergés mellett falatozgatni. 😉

Visegrád

Magyarország egyik legkisebb városa, de ez nem kisebbíti érdemeit, hiszen a Dunakanyar egyik mesés kirándulóhelye. Erdei túrázáshoz is kiváló környék, de ha megspékelnétek némi extra látnivalóval, kihagyhatatlan a Fellegvár, ahonnan csodás panoráma tárul elétek.
Nézzetek be a Salamon toronyba és a Királyi palotába is! 😉

Rám szakadék

A Dobogókő és Dömös között húzódó, mintegy 1 km-es szakasz Magyarország egyik legvadregényesebb útvonala. Izgalmas kis túra, ahol a vízesések mellett létrákon kapaszkodhattok egyre feljebb. Minden évszakban csodás úticél, de egy jó túrabakancs nem árt, ha erre veszitek az irányt! Fontos, hogy mielőtt elindultok, mindenképp tájékozódjatok arról, biztonságosan járható-e az útvonal!

Pilisborosjenő

A Budapesttől nagyjából félórányira található település önmagában is hangulatos kis zsákfalu, de emellett számos kiránduló útvonalat is tartogat számotokra. Közkedvelt kirándulóhely, így egy szép napsütéses hétvégén nem árt felkészülni arra, hogy nem lesztek egyedül. 😉 Érdekes látványosság a Teve-szikla, illetve a tövében lévő barlang képződmények, ha pedig szeretitek a romokat, érdemes ellátogatni az ,,Egri várromhoz” is, ahol az Egri csillagok jeleneteit forgatták. Azóta szépen rendbehozták a maradványokat, ahol tavasztól őszig különféle programokkal is kedveskednek az ide látogatóknak.
Aki pedig szeretne hegyet mászni, ne hagyja ki a Nagy-Kevély túrát, ahonnan csodás kilátás tárul a környező településekre és erdőkre!

Dobogókő

A Visegrádi-hegység legmagasabb pontja az egyik legkedveltebb kirándulóhely Budapest környékén. Állítólag itt található a Föld szívcsakrája, így ha ellátogattok ide, biztosan feltöltődtök energiával! 😉 Főleg, ha elfogyasztotok egy POLCZ kaját is, miközben gyönyörködtök a kilátásban.

Szentendre

Akár autóval, akár HÉV-vel gyorsan elérhető ez a hangulatos városka, ahol minden utcácska és sikátor rejt valami szépséget magában. Az óvárosban is sok látnivalót találni, de érdemes ellátogatni a Duna-partra, vagy akár a művésztelepre is. A Skanzent pedig semmiképp se hagyjátok ki, hiszen ez Magyarország legnagyobb szabadtéri múzeuma, ahol a 18-20. század népi építészete, lakáskultúrája, gazdálkodása és életmódja elevenedik meg a látogatók előtt.

Gödöllő

Akárcsak Szentendrére, Gödöllőre is utazhatunk HÉV-vel, így akár autó nélkül is ellátogathatunk a városkába. Azon túl, hogy sétálhatunk a városban, mindenképp érdemes meglátogatni a Királyi Kastélyt, vagyis a Grassalkovich-kastélyt, ami Gödöllő legnagyobb nevezetessége.

 

Bónusz tipp:

ha nincs kedvetek utazni, vagy netán túl későn keltetek föl és elment a fél nap, Budapesten is számos olyan kirándulási lehetőség van, amivel kicsit kikapcsolódhattok. Ebédre kapjatok be egy gyors POLCZ kaját és máris indulhat a turistáskodás!
Sétáljatok föl a Citadellára vagy az Erzsébet kilátóhoz, de tehettek egy nagy sétát a Várban is! Izgalmas a dunai hajókázás is, hiszen egy egészen új szemszögből csodálhatjátok meg Budapestet. 😉

BALATON ÉS KÖRNYÉKE

A „magyar tengert” valószínűleg mindenki szereti, de nem csak nyáron tartogat ám számunkra csodás élményeket!
Igazából minden évszakban mesés maga a tó látványa is, de a környezetében is számtalan szuper kiránduló helyet találunk. Nézzünk is néhányat a teljesség igénye nélkül:

Csobánc

A Tapolcai-medencében található tanúhegy lapos tetejéről isteni kilátás nyílik, tiszta időben akár a (légvonalban) 100 km-re lévő pécsi TV torony is látható. A hegy tetején megtaláljátok a csobánci vár romjait, ahol biztosan el fogtok ücsörögni egy kicsit gyönyörködve a kilátásban. 😉
Ha netán vasárnap mennétek ide kirándulni, mindenképpen térjetek be a közeli Káptalantótiba hazafelé, ahol minden vasárnap kinyit a piac mindenféle szuper portékával a hangulatos zegzugos sétányon.

Tihany-Belső tó

Tihany önmagában is egy hangulatos település, de ha már bejártátok a kis utcáit és végig kóstoltátok az összes levendulás fagyit, érdemes a Belső-tó felé is elkalandozni. A vulkáni eredetű tó körüljárható, a mellette lévő mezőn akár egy kis piknikezésre is letelepedhettek, a tó melletti Levendula Házban pedig interaktív kiállítás vár Titeket.

Hegyestű

A Zánka és Monoszló közt található bazalt sziklafal a Káli-medence egyik látványos képződménye.
Közel 50 m magas, így önmagában is csodás látvány, azonban a tetejére is érdemes fölmászni, hiszen szemet gyönyörködtető panoráma tárul majd elétek!

Kőtenger

Szintén a Káli-medencében található a Balaton-felvidék egyik természeti csodája. Szentbékkálla településről indulva közelíthető meg ez a hatalmas terület, ahol a homokkő képződmények között, sőt azokon keresztül vezet az út.

Persze, ha már elmerészkedtek idáig, mindenképp ugorjatok le a Balatonhoz is, garantált, hogy feltöltődtök a türkiz kék víz látványától!

Ha hétfőn megkérdezik a kollégák, milyen volt a hétvége, biztosan párás tekintettel fogtok visszagondolni a Balcsi parton elfogyasztott finom POLCZ ebédre és a sok szép helyre, amit láttatok! 😉

BAKONY

Aki a városok zajától messze szeret kirándulni, imádja az erdőket, a madárcsicsergést és a természet hangjait, annak a Bakony nagyon sok lehetőséget tartogat. Még ilyenkor is, mikor a fák csupaszak és várják, hogy a tavasz felöltöztesse őket. 😊

Ha egy klassz hétvégi feltöltődésre vágytok, íme néhány avarban gázolós erdei túra:

Hubertlaki gyilkos tó

Az erdélyi Gyilkos tóról kapta nevét ez a Magas-Bakonyban található hely, hiszen ahhoz hasonlóan meredeznek a fák csonkjai a vízből az ég felé. A tavat eredetileg vad itató gyanánt hozták létre a helyén álló égeres elárasztásával. Igazán különleges látvány a tükörsima vízfelület a csonka fákkal, amik néhány helyen új hajtásokat engedtek. A tavat körbe lehet járni, de az erdő is számos útvonalat tartogat a kirándulók számára.

Bakonynána – Római-fürdő

A Bakony egyik leglátványosabb kirándulóhelye Bakonynána és Jásd között. A mintegy 2 km-es Római-fürdőként ismert szakaszon a Gaja-patak útját kísérhetjük végig egy mély és meredek falú szurdokvölgyben, ahogy egy sziklákkal körbefogott tavacskába zuhog. Fürdő ugyan sosem működött itt, de mindenképpen látványos jelenség. 😉

Cuha-völgy

A Cuha patak szurdokvölgye könnyen bejárható 4 km-es szakasz. A patak völgyében halad a Veszprém és Győr között közlekedő vasútvonal, szó szerint hegyen-völgyön át, ugyanis alagutakkal és völgyhidakkal tűzdelt az útvonal.

Bónusz tipp:

ha jobban kedvelitek a macskakövet, mint az erdei aljnövényzetet, akkor látogassatok el a ,,királynők városába”, vagyis Veszprémbe!
Az óváros és a Vár romantikus városi sétának tökéletes, a vár alatt csordogáló Séd patak mentén pedig egy csodás park vár Titeket, ahol akár kiülhettek limonádézni, vagy netán egy hangulatos szabadtéri POLCZ ebédet elfogyasztani. 😉

VÉGÜL, DE NEM UTOLSÓ SORBAN…

Magyarország rengeteg csodás kirándulóhellyel örvendeztet meg minket, ha ezeket mind kigyűjtenénk, sosem érne véget ez a blogbejegyzés. 😉 Azt megígérjük, hogy a jövőben is igyekszünk majd hasonló tematikus gyűjtésekkel gazdagítani a bejegyzéseinket, ha szeretnétek.
Végezetül azért hoztunk még néhány gyöngyszemet, amit mindenképpen érdemes meglátogatni.

Lillafüred – Hámori tó

Romantikus lelkeknek különösen ajánlott ez a kirándulóhely, főleg, hogy a tavon még csónakázásra is van lehetőség. A kastélyszálló mellett pedig egy mesés parkban Magyarország legmagasabb vízesését is megtaláljátok.

Börzsöny-Királyrét

Aki a vadregényes tájak szerelmese, ezt a vidéket imádni fogja! Másszátok meg a Csóványost vagy Drégely várát, de a királyréti kisvasútra is mindenképp érdemes szánni egy kis időt. 😉

Szalajka völgy

A Bükk egyik csodás kirándulóhelye a Szalajka-völgy, ahol szintén ülhettek kisvasúton is. Látogassátok meg az ősember barlangot, de a Fátyol-vízesést sem érdemes kihagyni, ahol a sebes víz 18 lépcsőn zuhog le és folytatja útját.

Ha a túrázással még kicsit várnátok, míg kivirágzik a természet, akkor mindenképpen javasoljuk, hogy a tavasz beköszöntével látogassatok meg néhány arborétumot, hiszen csodás látványt nyújt a burjánzó és színpompás természet!
A jeli arbotérumban májusban számíthattok igazi csodákra, amikor virágba borul a rengeteg rododendron. A vácrátóti arborétum Magyarország egyik legszebb és egyben legnagyobb arborétuma, ahol 13.000 növényfaj él és pálmaházat is találtok.

Az alcsúti arborétum mesés angolparkjában igazi növény különlegességeket és matuzsálemeket is találhattok, az egykori klasszicista kastély romos homlokzata pedig szinte időutazásra csábít.

Annak, aki pedig mégis inkább a városban maradna, melegen ajánljuk a Fűvészkertet, ahol hatalmas kaktusz és orchidea gyűjteménnyel találkozhattok, a kertben pedig találhattok egy 160 éves gingko biloba fát is, ami egyidős a kerttel!

Készüljenek hát a bakancslisták és irány a természet!
Ne felejtsétek otthon a kedvenc POLCZ kajáitokat sem, hiszen tele vannak valódi alapanyagokkal és értékes tápanyaggal, így biztosan jól fognak esni a ,,megfáradt utazóknak”. 😉

Küldjétek el nekünk üzenetben, vagy facebookon, Ti hova szerettek kirándulni a kedvenc POLCZ üvegeitekkel!

12 féle POLCZ étel online vásárlása

Olvasd el, mit írtak rólunk!

Gyakran ismételt kérdések a POLCZ ételekről

Hol tudom beszerezni a POLCZ ételeket?