Romantikus vacsora otthon

A Valentin nap hazánkban elég megosztó ünnepnap, de mi azért készültünk Nektek egy kis finomsággal, ha netán azért jól esne egy romantikus vacsora otthon.
Az ünnep eredete sok szálon köthető az ókori Rómához, illetve Szent Valentin római paphoz is, de számos babonát és hiedelmet találunk a magyar népi hagyományokban is Bálint napról. Természetesen mind a szerelem, a család és a gyermekáldás köré szerveződve. 😉

Ezen kívül február 14-e ebben az évben a házasság világnapja is, sőt, az előtte lévő egész hét a házasság hete. Ugyan nem kell, hogy a szerelmes ünneplés vagy egy romantikus vacsora kifejezetten egy naphoz kapcsolódjon, de gondolhattok erre a napra úgy is, mint egy tökéletes randi-nap. 😉 Mi pedig segítünk, hogy egy kicsit földobjátok, akkor is, ha most nem lehet étterembe vonulni. Vagy egyszerűen csak egyetek egy finomat vasárnap ebédre.

Persze nem kell ahhoz Michelin-csillagos séfnek lennetek, hogy főzzetek életetek szerelmének, így a mai receptünkkel főleg azokra gondoltunk, akik gyorsan szeretnének valami finomat készíteni ezen jeles alkalomból is.
Sőt, mondunk még jobbat! A főételt mi már elkészítettük, hiszen egy mennyei POLCZ Bolognai ragut választottunk Bazsalikomos tésztával, parmezánnal és friss bazsalikommal. Ezt pedig kiegészítjük egy isteni gyümölcsös-granolás desszerttel, aminek az elkészítési ideje körülbelül 15 perc. Ez alatt tökéletesen összeforgatható a kifőzött tészta és a ragu is. 😊

Sült körte pekándiós granolával

Első hallásra talán bonyolultnak tűnhet a dolog, de szerencsére nem igényel túl nagy előkészítést és sütési rutint a dolog. Ráadásul sok hozzávalót sem. 😊

Pekándiós granolával töltött sült körte

Romantikus vacsora hozzávalók 2 személyre:

A körtéket félbevágjuk, majd a magházakat egy kanállal eltávolítjuk (így készítünk egy kis ágyikót a granolának). Egy sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük őket, meglocsoljuk citromlével, mézzel és megszórjuk fahéjjal. Ezután mehetnek is a sütőbe, ahol 190 fokon 10-15 percig sütjük (vagy amíg meg nem puhulnak).

Ha a körték elkészültek, belekanalazzuk az extra, tört pekándióval összeforgatott granolát. Ezután az egészet meglocsoljuk egy kis mézzel (ízlés szerint), egy leheletnyi tejszínhabbal (mi most egy növényi alapút választottunk), a tetejére mehet még egy csipet fahéj és kész is a remek desszertünk!

Amíg a körte sül, addig pedig jöhet az 5 perces főétel!

Főzzétek ki a Bazsalikomos tésztát (1 csomagot), majd mehet egy üveg POLCZ Bolognai raguval egy serpenyőbe, ahol az egészet fölmelegítjük és összeforgatjuk. Ezután jöhet is a tálalás, vagyis szórjátok meg parmezánnal (vagy bármilyen kemény, vagy akár növényi sajttal) és egy kis friss bazsalikommal!

POLCZ Bolognai ragu Bazsalikomos tésztával – romantikus vacsorához is tökéletes és gyors választás

Ugye milyen gyors és egyszerű lehet otthon is egy romantikus vacsora? Már csak a kellemes, andalító zene hiányzik a tökéletes hangulathoz, de ezt Rátok bízzuk. 😊12 féle POLCZ étel online vásárlása

Olvasd el, mit írtak rólunk!

Gyakran ismételt kérdések a POLCZ ételekről

Hol tudom beszerezni a POLCZ ételeket?